Lordis Opublikowano 15 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2007 mam maly problem robie gre gdzie bedzie sie scigac autami sterowanymi radiowo :D ale mam problem ze zrobieniem płynnego sterowania żeby dane autko przy skręcie nie zatrzymywało sie i tez gdy juz skręci żeby znów sie nie zatrzymywał P.S. mam nadzieje że mnie zrozumieliscie aa i jeszcze cos nie chce sterowania takiego jak czolg ze skreca w miejscu jak mozna :D Z Góry Thx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 15 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2007 https://gmclan.org/index.php?pliki=4 to ci pomoże... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2007 zrobiłeś sterowanie na klockach?? Jeśli tak to w evencie "key press" i "left" kloce w zakładce "move" ten pierwszy od góry z lewej strony, czyli 9 strzałek... dajesz ten klocek i zaznaczasz strzałke w lewo i speed na 3 albo 4 zależy jak chcesz... a w evencie "key relased" i "left" to samo tylko ze speed 0... i tak z pozostałymi kierunkami... Jeśli natomiast zrobiłeś na kodzie to zamiast STEP if keyboard_check_pressed(vk_left) x-=4 TO: if keyboard_check(vk_left) x-=4 i po krzyku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi