LordOfTheString Opublikowano 10 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2005 Pierwszy problem: Czy uzywjąc funkcji "get_open_filename" mozna jakims sposobem zapisac folder ktory sie tam ostatnio przegladalo i przy nastepnym otwraciu otworzyl ten folder a nie miejsce gdzie znajduje sie gra... Drógi problem: Czy uzywając jakiegos plku graficznego z dysku (np. tla room'a) mozna wyswietlac tak aby sie dopasowala rozmierm ( np. zeby w room'ie 800x600 tekstura 1024x768 byla cala widoczna bez zmieszania rozdzielczosci pliku) Z gory dziekuja za pomoc lub próbę pomocy :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 12 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2005 Nie pisz dwóch postów pod rząd. Ad.1 Lepiej trochę opisz, bo nic nie wiadomo z tego. Ad.2 Jak w roomie zaznaczysz Stretch, to GM dopasuje ci wielkość backgrounda, do rozdzielczości (tylko że przy 800x600 mogą występować problemy). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordOfTheString Opublikowano 12 Marca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2005 coś to Stretch nie dziala.... mam room'a 540x405 i laduje jakakolwiek inną teksturę (o innym rozmiarze) i sie nie dopasowuje... :/ A co do tego pierwszego to chodzi o to po otwrciu okna do otwarcia plku przez komende "get_open_filename" otwiera sie zaewsze folder w ktprum sie znajduje gra, ja bym chcial zeby sie otwieral zawsze ten ostatnio przegladany... mam nadzieje ze teraz mnie zrozumiesz... :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi