Lord Vayaa Opublikowano 1 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2007 Mam 2 sprity: zamknietych dzwi i otwartych miałem skrypt: w right pressed var text,menu; if otworz text = 'Close'; else text = 'Open'; menu = show_menu(text+'|-|Cancel',-1); if menu = 0 { if otworz { image_index=door1a_spr } else { image_index=door1b_spr } } a w create: otworz=false jak probowałem je otworzyć nic się nie działo o co chodzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pentalinio Opublikowano 1 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2007 Po pierwsze mało optymalny kod, po drugie: podaj kod gry, bo nie wiemy jak to wygląda :/ . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Vayaa Opublikowano 1 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2007 Mistrzunio o jaki kod gry ci chodzi mam każdą postać ci napisać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 1 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2007 Weź wsadź ten kod w bo mi się nie wygodnie czyta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pentalinio Opublikowano 1 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2007 Daj całą grę na PW w gm6. Bo nie wiem jak to wygląda ;p . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Vayaa Opublikowano 1 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2007 No jeny widok z gory jest i nic takiego innego mi chodzi tylko o otwieranie dzwi a nie poprawianie całej gry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 1 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2007 sprite_index zamias image_index Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pentalinio Opublikowano 1 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2007 Kurde, ty masz 5 latek? Nie muszę ci chyba tłumaczyć dlaczego chcę kod gry, nieprawdaż? Chcę sprawdzic jak to wszystko wygląda, jasnowidzem nie jestem.. @Up: A no racja ;p . Nie zauważyłem xD . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 1 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2007 A może przy tym if otworz dasz if otworz = true/false czy 1/0 Ja nie używam czegoś takiego że "jeśli wartość zmiennej to zrób to" tylko "jeśli wartość zmiennej jest równa/większa/mniejsza..." :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Vayaa Opublikowano 1 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2007 Misiek dzieki działa. Zamykam. EDIT: Dzwi się nie zamykają co jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 1 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2007 w right pressed : var menu, text if otworz text = 'Close'; else text = 'Open'; menu = show_menu(text+'|-|Cancel',-1); if menu = 0 { if otworz = 1 { sprite_index=door1a_spr alarm[0] = 2 } if otworz = 0 { sprite_index=door1b_spr alarm[1] = 2 } } w alarm0 : otworz = 0 w alarm1 : otworz = 1 Teraz juz wszystko powinno dzialac :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Vayaa Opublikowano 1 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2007 Dzieki dodam cie w credits Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi