Remx Opublikowano 4 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2005 Witam Mam problem mecze sie i mecze i nic mi nie wychodzi a konkretnie chodzi mi o to ze jak kladze podloge,sciany itp.. pomiedzy texturami sa przerwy kombinowalem bawic sie zmiennymi ale guzik mi wychodzi :( ponizej przedstawiam moj problem jak ktos ma GM6 czy muglby sprawdzic to ? i powiedziec jak to zmienic :( Example dla przykladu jak ja mam wpisane textura jest 100x100 pixeli d3d_draw_floor(96,64,0,260,260,0,background_get_texture(droga_tex_01),20,20); Z góry dziekuje.. :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 4 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2005 Zmień rozmiar tekstur, na rozmiar objektów. Powinno pomóc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Remx Opublikowano 4 Marca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2005 ale ja nie pokrywam zadnych obiekotw :) tylko kladze sama texture wzoroje sie na przykladzie z GM6 ale jak sam robie juz nie wychodzi :( Edit :1 hmm z tego co juz wywnioskowalem to musze mniec textury 128x128 :( dziwne ze naprzyklad z 100x100 nie idzie :( Edit: 2 Znalazlem kruczek textury musza skakac co 16pixeli czyli najlepiej uzywac textur 16x16 32x32 64x64 ...... itak dalej przynajmniej z moim przykladem tak jest :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi