programista Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Siemka, Do tej pory robiłem tylko małe gierki. Teraz chciałem się wziąć za zrobienie RPG. Ale mam problem. Czy dam radę zrobić grę nie korzystając z GML? Nie chodzi mi o to, żeby była to byle jaka gra, ale żeby była porządna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Jak chcesz żeby była porządna to użyj GML. Jak nie to bierz klocki i się baw :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Vayaa Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2007 W GMie można zrobić fajne rpg :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
programista Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Niechcę zrobić jakiegoś gów... więc się chyba faktycznie za gml wezmę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Niechcę zrobić jakiegoś gów... więc się chyba faktycznie za gml wezmę. mozesz, ale nie musisz, zreszta klocki to tez niejako gml Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Nie ważne jak zrobisz, ważne aby efekt końcowy był dobry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pinker Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Hmm mozna zrobic dobra gre bez kodzików,no ale nie wszystkie funkcje są w tych kwadracikach,niektóre trzeba napisac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boro Casso Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Hmm mozna zrobic dobra gre bez kodzików,no ale nie wszystkie funkcje są w tych kwadracikach,niektóre trzeba napisac. W sumie można napisać dodatkowe klocki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 ale żeby je napisać, trzeba znać GML, GML jest bardziej czytelny, niż Klocki, parę zdarzeń, ifów i już klocków 20 i trzeba suwakiem zawijać i sie połap potem co od czego, a tak masz ładny, przejrzysty kod :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pinker Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Na wieki wieków amen,zanim zrobisz dobrą gre to najpierw zwołaj jakies grafitti do swej gry bo bez niej nie ruszy.Ja troche sie pouczyłem gml i nadal sie ucze i nie mam zamiaru przestawac,moze ty tez powinienes sie uczyc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi