Fallord Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2007 A więc chcem zrobić takie cuś że jak właczamy gre pokazuje się obrazek i leci jakaś muzyczka,potem po 30-40 sekundach,przechodzi do następnego room'a. Dla Was pewnie łatwizna ale nie dla mnie :) Z góry dzieki za pomoc.Pozdrawiam Fall Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2007 No więc, tworzysz objekt z obrazkiem i w create dajesz klocek (wszystko co się da robię w klockach ;p) play sound (i Twój dźwięk) oraz alarm[0]=(tutaj liczba klatek, chyba 12/sekunda) I w evencie alarm0 robisz przejście do następnego rooma. Ot co. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike_p Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Ja w SitD mam tak, że zrobiłem filmik we flashu i wyeksportowałem do GIFa. Zajmuje 30 kb. Dałem do include gry i wczytuję na creacie (GM chyba wcale ich nie kompresuje :P). Mam obiekt ze sprite'em z tym gifem, i na animation end przechodzi do następnego rooma :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallord Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Dzieki za pomoc.Zamykam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi