D!4bl0 Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Witam! Chciałem zrobić małą grę rpg ale już na początku natrafiłem na problemy. Zrobiłem że po nacisnieciu jakiegoś przycisku(dajmy na to prawego przycisku myszy) oraz kiedy potworek jest w odpowiedniej odległości mój bohater zabijał go machnięciem jakiegoś badyla. Jednak nie o to mi chodziło. Chciałbym aby np. kiedy ja atakuje potwora to żeby ten atak następywał powiedzmy co 2 sek i miał 60% szansy trafienia przeciwnika. Zupełnie nie wiem jak sie do tego zabrać. Przeszukałem forum ale takiego tematu nie znalazłem. Proszę o podpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2007 1. Ustaw alarm na 2*room_speed 2. W alarmie wylosuj liczbę od 0 do 100. Jeśli będzie mniejsza od 60, wykonaj akcję. To tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D!4bl0 Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Dzieki ;) teraz juz wiem:D. Nie lubie tych alarmów:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi