Radziu Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Jak rozróżnić czy kolizja zaszła od dołu obiektu czy od góry ? O -||- hero uderza od góry / \ ------------------------------------------ to jest obiekt solid O -||- hero uderza od dołu / \ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Precyzyjna kolizja ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radziu Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Nie rozumiem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2007 ściągnij Action Decodera :) move_bounce_all(1); to na odbijanie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cekol Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2007 if other.y>y //jeżeli objekt z kolizją jest pod nami to cośtam To dać w kolizji z czymś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radziu Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2007 tez tak probowalem, z tym ze ten other to obiekt z ktorym jest ta kolizja, ale i tak cos nie dziala :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2007 if( other.y ) > y { //jeśli zaatakował od dołu } else if( other.y ) > y { //jeśli od góry } else if( other.x ) > x { //jeśli z lewej } else if( other.x ) < x { //jeśli z prawej } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Marcelot Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2007 if( other.y ) > y { //jeśli zaatakował od dołu } else if( other.y ) > y { //jeśli od góry } else if( other.x ) > x { //jeśli z lewej } else if( other.x ) < x { //jeśli z prawej } Znalazłem błąd :D if( other.y ) > y { //jeśli zaatakował od dołu } else if( other.y ) [b]<[/b] y { //jeśli od góry } else if( other.x ) > x { //jeśli z lewej } else if( other.x ) < x { //jeśli z prawej } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radziu Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Coś mi sie wali, ale to nie z powodu twojego kodu :( Bo wiem że powinien działać poprawnie. Sam wcześniej podobne wymyśliłem z tym że w obiekcie hero. pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi