Radziu Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Dzięki temu fragmentowi kodu mój hero skacze . if keyboard_check_pressed(ord('W')) if ! place_free(x,y+2) {vspeed = -18;} Jak wykryć podwójne naciśnięcie klawisza W ? Jak zrobić podwójny skok. Czyli coś w rodzaj skakania w UT. Podskakujesz z ziemi , a za drugim razem odbijasz sie od powietrza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubos Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Można jesli masz strzelanie i bohater i pocisk są solid. Wtedy jak podskoczysz, strzelisz i podskoczysz to jest taki podwojny ( ba, można w nieskończoność tak skakać), ale to głupi pomysł, więc mnie nie słuchaj :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radziu Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2007 No musze ci przyznać racje...... głupi pomysł :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zrób zmienną która po wciśnięci u klawisza W będzie dodawac 1 i jak bedzie wieksza niz 2 to ja zmieniaj na 2. I sprawdzaj ile ma i wtedy skaka... kumasz o co chodzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radziu Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2007 dobry pomysł ... :) Zaraz pokombinuje :) Jak nie dam rady to pomożecie ;). Za pare minut napisze czy dalem rade czy nie/ EDIT : Jeszcze nie dałem rady :( Jak ktoś ma propozycje to niech pisze :) EDIT2: Już sobie poradziłem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi