Radziu Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Da sie narysować obramowany text ? Np. żeby tekst był biały, ale obramowanie czarne .... ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubos Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Możesz jaśniej? Bo nie wiem o co ci biega za bardzo :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radziu Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Mamy tekst "Tralalala" , który jest biały. Chciałbym aby krawiędzie każdej pojedynczej litery były czarne. Bardziej sie tego nie da sprościć ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubos Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 No to poszukaj takiej czcionki gdzieś, albo zrób własną... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radziu Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Tak jasne, z tym że jak pomaluje czcionke to nie bedzie tego obramowania ;] nawet jak na czcionce jest. Nie ma takiej opcji w gm jak obramowanie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Chyba nie - nie wiem. Zawsze możesz zrobic dwa fonty jeden mniejszy drugi wiekszy i napisac text jeden na drugim :lol: Nie no bezsens... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radziu Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 hahahah... Zobaczymy co z tego wyjdzie ;) EDIT : HAHAHAHAHA to nie był taki głupi pomysł :D Jakoś to wygląda xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Jasne!!! :D Nooo :P Tylko ze ten sposob jest troche...głupi. Zaraz jakiś Tymon mnie schepie że ci takie barbarzyński sposoby podaje =P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubos Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 No to zrób tak jak ja ci mówie. Narysuj sobie taką czcionke jak ci pasi i bedzie. Innego sposobu osobiście nie znam :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radziu Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Mi sie chce tworzyć czcionke :PP .... ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubos Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 No to nie wiem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike_p Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Jak dla mnie sposób Yody nie jest taki zły, byle fonty jakoś były zgrane jeśli chodzi o położenie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Mój sposób nie oddaje dokładnie tego co chcesz,a le spróbuj tak: DRAW: draw_rectangle(x1,y1,x2,y2,outline)//outline określa czy będą rysowane krawędzie czy caly prostokąt lub ta sama funkcja tylko z color czyli draw_rectangle_color(x1,y1,x2,y2,col1,col2,col3,col4,outline)//outline- już wiesz,col*- kolorki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 @up ale on chce obramowany TEKST a nie prostokat... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 @up : wiem, ale w tym kodzie może ustawić, np. wielkość tego prostokąta, taką aby wyglądała na obramowany tekst, a nie zwykły prostokąt :) :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubos Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Tylko to troche dziwnie by wyglądało :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Tak sobie czytam ten temat i dopadł mnie wielki śmiech :lol2: Przecież jest dziecinnie prosty sposób na to, tylko czemu nikt z was na to nie wpadl? :blink: draw_set_color(c_black) draw_text(x-1,y-1,text) draw_text(x-1,y+1,text) draw_text(x+1,y-1,text) draw_text(x+1,y+1,text) draw_set_color(c_white) draw_text(x,y,text) Nie prawdaż że to było proste? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike_p Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 No to na jedno wychodzi tylko mniej rysowania :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 zawsze można narysować sobie font w sprite gdzie każda klatka do dana literka i na podstawie kodu ascii napisać funkcje podstawiającą odpowienia klatkę ze sprita do danej litery :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Zrobiłem sobie kiedyś nawet taki przykład, zaraz w edicie dam linka :] EDIT: Stext Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radziu Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Nice psichix :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi