Pawlik9 Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 https://gmclan.org/up2359_11_chodzenie.html Chodzę (klockiem :) ) i chciałbym chodzić tak, żeby zmienna rusza_sie była zawsze "true" jak się nie poruszam, a "false" gdy się poruszam :) . Przez to, że nie zawsze tak jest to "krzywo" :) chodzę. Da się to zrobić tak żeby było dobrze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radziu Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Nie bardzo wiem ocb ci z tym krzywym chodzeniem, a pliczku mi sie nie chce ściągać :P Ale użyj tego : if (keyboard_check_released(tutaj przycisk za pomoca ktorego chodzisz)) { .... rusza_sie=true } Jeśli masz pare takich przycisków którymi sie poruszasz to zrób dla każdego przycisku ... if ( keboard_check_direct( tutaj przycisk którym sie poruszasz ) { rusza_sie=false .... } Jeśli masz pare takich przycisków którymi sie poruszasz to zrób dla każdego przycisku ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubos Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 może to ci coś da. https://gmclan.org/index.php?sciagnijplik=133 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawlik9 Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Nie bardzo wiem ocb ci z tym krzywym chodzeniem, a pliczku mi sie nie chce ściągać :P Gdybyś ściągnął to byś wiedział. Żal ci kilku kilobajtów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radziu Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Zaraz zobacze :) Ok poprawiłem ci to. Ale nie dam do upa bo mam gm7. Napisze co i jak . 1 Usuń rusza_sie=true ze stepa ( usun wszystkie ) 2 Stwórz Alarm 0 i wklej do niego : " rusza_sie=true; " 3 W każdy z press ( press left , press rigth... ) wklej if (rusza_sie=true) { c=1 cc=x W tym miejscu ! } to rusza_sie=false alarm[0]=1*room_speed; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawlik9 Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Dzięki, działa! :lol: :lol: :lol: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radziu Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 :) A co to będzie za gra wogóle ;P ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubos Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 @up: Omg, po co ty pytasz o to tutaj.. Wyjdzie to sie dowiesz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radziu Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 a ty co sie czepiasz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubos Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 No bo po co taki offtop? Dobra. Koniec tego offtopu bo dostaniemy zaraz po warnie :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoRn Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 @up: to jak rozwiązał problem, to lepiej zamknąć temat. Bo zaraz cały bedzie zaspamiony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi