Nesyr Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Witam Prace z GM zacząłem dziś, namówił mnie mój kolega Szpachelka . :) Nie wiem od czego muszę zacząć (co muszę przeczytać co zrobić) :blink: Do tego momentu przeczytałem tylko FAQ , przeglądnąłem Polską dokumentacje i trochę poczytałem na forum :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Zajrzyj w przykłady w folderze /Game_Maker6/Examples/ i później pościągaj sobie z yoyogames.com różne example i się z nich pouczysz :) jak to działa... jak coś wykonać itd. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nesyr Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 przykłady już lekko rozpatrzyłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pentalinio Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Weź się za GMLa. A masz zarejestrowaną wersję czy nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nesyr Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Dopiero zacząłem jeszcze nie mam wersji zarejestrowanej. I myślę czy warto wydać na to pieniądze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pentalinio Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Narazie obejdziesz się bez niej, ale potem będzie już ciężko :/ . Najlepiej jakbyś kupił już teraz, a już napewno za miesiąc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nesyr Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Ona kosztuje 80 pln ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Marcelot Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 64digts.com - tu jest dużo przykładów do Game Makera Edit: ok. 60 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pentalinio Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 FAQ kolego. Kosztuje mniej więcej 60 zł. 15 euro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nesyr Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 FAQ czytałem to wiem że jest taka cena ale chciałem być pewny :) Trochę to 60 zł jest ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pentalinio Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Niektóre programy kosztują o wiele więcej, a żaden nie jest tak rozbudowany jak GM. Chociaż fakt faktem - 60 zł to nie tak mało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubos Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Na początku poprzeglądaj przykłady, a potem próbuj je przerabiać itp. :P A potem to jakoś samo przyjdzie, ale i tak najwięcej moim zdaniem uczysz się robiąc gry ( na początku jakieś minigierki a potem coraj to bardziej... "wyszukane" :) ), cały czas bedziesz się uczył czegoś nowego ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nesyr Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 cały czas jak chce zobaczyć grę wychodzi błąd Unexpected error occured when running the game Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubos Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Pokaż nam tą gierke, jako gm6 oczywiście :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nesyr Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 każdą jaką chce grę włączyć wchodzi ten error w gm6 czy 7 ? jak sie robi w 7 to da sie przerobić na 6 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubos Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 No to najpierw otwieraj GMa a potem otwieraj tą gre z GMa jako Open Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nesyr Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 właśnie tak robie :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubos Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Pokaż tutaj tą gre. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krychu90 Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Zresetuj kompa... pomaga ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pentalinio Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Oj ! GM 6 nie jest kompatybilny w przód. Głupoty gadacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krychu90 Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Oj ! GM 6 nie jest kompatybilny w przód. Głupoty gadacie. Kto napisał, że GM 6 jest kompatybilny w przód? :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pentalinio Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Ty, twierdząc, że pliki .gmk można otwierać GMem 6.x . Reset kompa tu nic nie da. @Topic: Daj w .gmk :) . Lepiej być do przodu ;) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nesyr Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 na jaki serwer wgrać grę ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubos Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 na gmclan do uploadera EDIT: Byłem pierwszy :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 GM6 jest kompatybilny w przód. Za to GM7 nie jest. Możesz wrzucić na uploader ( patrz strona główna GMclanu ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murdalow Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 na uploader Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nesyr Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 link : https://gmclan.org/up2795.html niech ktoś powie mi co zrobiłem źle bo niepisze ile mam hp link : https://gmclan.org/up2795.html niech ktoś powie mi co zrobiłem źle bo nie pisze ile mam hp ups .. 2 razy kliknąłem Chciałbym jak najszybciej zacząć pisać w GML a nie przekładać klocuszki co należy napisać żeby obiekt : inventory był zawsze na dole z prawej ? bo jak idę z vievem to się przesuwa wcześniej zrobiłem coś podobnego do tego tylko że to jest gorsze tamto bylo zrobione w GM 7 a mówili żeby zrobić w 6 zacząłem robić to a tamto zamklem i nie zapisałem :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saus Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 #up Za x dajesz view_xview+liczba Za y dajesz view_yview+liczba Wpisujesz wspolrzedne normalnie i Ci sie przesuwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nesyr Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Poduczę się trochę to zacznę robić grę :Nerum y gdzie to wpisać ? już znalazłem :| albo i nie :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Marcelot Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 W step view_xview[0]+liczba view_yview[0]+liczba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi