Pablo_4649 Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Witam! robię grę z widokiem od góry i nie wiem jak można zrobić zoom w określonym viewie w trakcie gry. Próbowałem z view_hview, view_wview i kilkoma innymi opcjami viewów i nie wychodziło. Próbowałem dawać swój kod i do step i do draw, ale to nie wina stepów tylko mojego kodu. :P Z góry dzięki za pomoc! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pentalinio Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2007 all.image_xscale += 1; all.image_yscale += 1; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo_4649 Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Misztrzunio to zmienia wielkość tylko objektów. Już znalazłem rozwiązanie temat można zamknąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prze_As Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2007 nie wiem jak można zrobić zoom Yo Yo ! Jeśli chcesz zrobić zooma to spróboj nacisnąc Plus na numerycznej częsci klawiatury. Wiem wiem nie zawsze to działa, jeśli nie zadziała to spróbój kółkiem u myszy to napewno zadziała, a jeśli masz mysz bez kółka to ić się schowaj, bo dzisiaj wszystkie szaanujące się nastolatki ( szanujące się = mające żel, wypasione komóry, słuchające tokyo hotel) mają wypasione myszki z kółkiem. A więc zmykaj do sklepu kupić myche i nie żałuj pieniędzy , gdyż oszczędzanie odeszło do lamusa jeszcze zanim się urodziłeś. Narka ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubos Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2007 to ić się schowaj a ty idź sie schowaj z taką ortografią :D Głupoty gadasz i tyle :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo_4649 Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Yo Yo ! Jeśli chcesz zrobić zooma to spróboj nacisnąc Plus na numerycznej częsci klawiatury. Wiem wiem nie zawsze to działa, jeśli nie zadziała to spróbój kółkiem u myszy to napewno zadziała, a jeśli masz mysz bez kółka to ić się schowaj, bo dzisiaj wszystkie szaanujące się nastolatki ( szanujące się = mające żel, wypasione komóry, słuchające tokyo hotel) mają wypasione myszki z kółkiem. A więc zmykaj do sklepu kupić myche i nie żałuj pieniędzy , gdyż oszczędzanie odeszło do lamusa jeszcze zanim się urodziłeś. Narka ! Yoyoyo! Mam myszkę optyczną jeśli wiesz co to jest, a takie myszki są teraz bardzo trendy. A poza tym ja byłem trendy jak Ty skakałeś jeszcze z jaja na jajo więc nie pouczaj swojego mistrza. A Admin tego wspaniałego forum nie uwzględnił jednej ważnej rzeczy - ludzkiej głupoty której Tobie nie brakuje. Nie znasz się na GM a udzielasz bezsensownych rad. Sayonarka! EDIT: a ty idź sie schowaj z taką ortografią biggrin.gif Głupoty gadasz i tyle tongue2.gif Ta ortografia jest teraz trendy! :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murdalow Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2007 to co napisałeś w 1 poście to dobrze myślisz, pokombinuj np: if global.kamera=0 { view_wview[0] +=2; view_hview[0] +=2; } i na odwrót... ps: prze_asshole-czy bycie dupkiem jest trendy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi