biały_wilk Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Witam :bye1: Powróciłem po kilku miesiącach przerwy do tworzenia w GM i trochę zagadnień wyleciało mi z głowy. Nie pamiętam, jak zrobić aby po najechaniu kursorem na dany obiekt wyświetlił się tekst ( np. na dole ekranu, "widzisz xxx" ) a po 'zjechaniu' kursorem z obiektu aby tekst zniknął.Głównie chodzi mi o to 'zjechanie' kursora wraz ze zniknięciem tekstu, resztę pamiętam jak się robi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2007 W obiekcie na który ma się najeżdżać. W create: mW = 0; W draw: draw_set_halign( fa_center ); if( mW ) then draw_text( 300, 300, "Przykladowy tekst#By#Maxpayn" ); W mouse enter: mW = 1; W mouse leave: mW = 0; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biały_wilk Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Działa, wielkie dzięki, grze się to bardzo przyda ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi