Kubx Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Jest to dll mojej produkcji, pozwala na obsługę konsoli z Windowsa w GMie. Link: https://gmclan.org/up1104_4_console.html Zastosowanie - Dobre do debugowania gry/programu, można wykorzystać do tworzenia gry/programu. Wszystko co ważne znajduje się w pliku Readme.txt Screeny - ?, chyba każdy widział konsole z Windowsa ;) Proszę o testy/oceny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pentalinio Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zacne i bez błędów. 4/5 . Dobra robota ;) . Powiedz, ile to pisałeś i w czym? C++ czy Delphi ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubx Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Mistrzunio -> C++. Nie programuje w C++, ale miałem z nim już kontakt więc sobie poradziłem. Widziałem jedną czy dwie takie biblioteki na forum.gamemaker.nl ale nie posiadały np funkcji GotoXY. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pentalinio Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2007 C++ ? To bardzo dziwne, chociaż racja - nazwa key lepiej brzmi niż getch :) . Dll'a łatwo by było może napisać. Z tym, że jest kilka funkcji, które są już trudniejsze, np. gotoXY i inne. To mi się spodobało ;) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoRn Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Niezłe :) mi napewno sie przyda. a ode mnie masz 5/5. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubx Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Mistrzunio -> GotoXY to akurat łatwa sprawa. Gorzej z Key czyli tak naprawde Getch, a do tego używam conio.h. Postaram się to zmienić i korzystać tylko z biblioteki WinAPI. Rozmiar biblioteki spadnie do ok. 15KB. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pentalinio Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Taa, akurat ze względu na rozmiar pliku nikogo nie zniechęcisz :P . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Marcelot Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Fajne ;) 4/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubx Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zamierzam dodać obsługę myszy i kilka fajnych, przydatnych rzeczy. Mam nadzieje, że sobie poradzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pentalinio Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Windowsowa konsola, to fajna sprawa. Moim zdaniem niech zostanie jak jest. Taka skromniutka konsola jest bardziej przyjazna, niż całe środowisko C++ . Moim zdaniem 10 - 15 skryptów wystarczy :) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi