Mario Opublikowano 11 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2005 HI :bye1: Wiem już do czego służą wievsy i w sumie powinienem sam dojść jak za ich pomocą przesuwać ekran klawiaturą (strzałkami) :huh: I myszką... :blink: Jednak tego nie wiem... :) Kto mi pomoże? Wiem, że było takie pytanko ale jedank pytam:) Bo nic nie zczaiłem z tamtego:) UWAGA!!! LAMERSKIEV PYTANKO2005... :twisted: Jak zrobić, że jak klikasz to object tam idzie? :sp_ike: Dźięki za help :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Korodzik Opublikowano 11 Lutego 2005 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2005 2 pytanie: w zdarzeniu Global Pressed robisz: Move towards a point x=mouse_x y=mouse_y speed=prędkość jaką chcesz I po sprawie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigshark Opublikowano 11 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2005 1 pytanie: tworzysz objkursor i nie dajesz mu zadnego spritea, nastepnie w jego stepie wpisujesz self.x=mouse_x self.y=mouse_y Terazx wystarczy ze w vievsie ustawisz Object to folow: objkursor. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario Opublikowano 11 Lutego 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2005 Dzięki !:P Czaje już to:) Spoko to jest... :thumbsup: Wszystko działa :] Jeszczre jedno pytanko... Skierowane do Korodzika ----> No dobra, obiekt idzie tam, ale się nie zatrzymuje...Co mam z tym zrobić?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 11 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2005 Taaa, waszymi metodami to będzie się poruszać tam gdzie myszka. Ja bym zrobił coś takiego: EVENT na kliknięcie myszką (w objekcie który ma być poruszony: with(punkt) instance_destroy(); instance_create(mouse_x,mouse_y,nazwaobiektuktorymyszkapostawi); move_towards_point(nazwaobiektuktorymyszkapostawi.x,nazwaobiektuktorymyszkapostawi.y,predkoscpr zemieszczenia); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario Opublikowano 11 Lutego 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2005 EeEEE...ja tego co napisałeś Marmot wogóle nie czaje... :( I to mi jakoś nie działa... : <_< JA CHCE TYLKO WIEDZIEĆ JAK ZROBIĆ ŻEBY PO KLIKNIECIU OBIEKT TAM SZEDŁ I SIE ZATRZYMAŁ!!! :o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 11 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2005 Zapomniałem dać na początku sprawdzenia czy ten objekt punkt istnieje. W tym przykładzie chodzi o to, żeby pojawiał ciągle nowy objekt punkt po naciśnięciu myszką i żeby przemieścił postać do niego. Metody poprzednich userów były takie, że chodził by tam gdzie postawisz myszkę, a nie tam gdzie klikniesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario Opublikowano 11 Lutego 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2005 Acha... Rozumiem o co ci chodzi.. :boxed: Nawet do głowy mi to nie przyszło ... :lol: THX!! :D To działa... Proste, a sprawne^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario Opublikowano 11 Lutego 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2005 Hmmm... Marmot a jak zrobić , że jak sie kilka takich objectów postawi to postać bedzie chodziła z jednego do drugiego??Po kolei tak jak sie bedzie je ustawiać? :blink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 12 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2005 Myślę że powinna. Najlepiej spróbuj i jak coś to napisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 12 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2005 Ludzie to sie robi tak : W create PozX=x; PozY=y; Prendkosc=5(z jaką prędkością obiekt ma sie poruszać) W step move_towards_point(PozX,PozY,Prendkosc); if mouse_check_button(mb_left) {PozX=mouse_x; PozY=mouse_y;} Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 12 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2005 Hehe, każdy inaczej to proponuje xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi