Radziu Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Mam problem zrobiłem coś takiego że jak się wciśnie strzałke do góry to kursor zmienia pozycje. np. mouse_x+=3 mouse_y+=3 Lecz zamiast zmienić pozycje wyskakuje błąd :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2007 jaki błąd ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2007 display_mouse_set(x,y); Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radziu Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2007 mi nie chodzi wyłączyć ją całkowicie.... ! Błąd : ___________________________________________ ERROR in action number 1 of Step Event for object obj_celownik: Error in code at line 7: if keyboard_check_direct(vk_right){mouse_x+=8;} at position 37: Cannot assign to the variable Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2007 może zamiast mouse_x wpisz mouse.x :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Nie ma czegoś takiego. Użyj funkcji display_mouse_set(x,y) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radziu Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Niestety dalej nie działa Error in code at line 7: if keyboard_check_direct(vk_right){mouse.x+=8;} at position 37: Unknown variable mouse chyba nie ma takiej zmiennej.... ;] EDIT : A to w pomocy : mouse_x* X-coordinate of the mouse in the room. Cannot be changed. mouse_y* Y-coordinate of the mouse in the room. Cannot be changed. Nie no musi być jakiś sposób żeby przestawić ten kursor ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2007 A nie da sie zrobic obiektu cursor na step mu daj zeby wskoczyl na mouse_x, mouse_y. I zmieniaj pozycję tego obiektu a nie kursora :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radziu Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2007 ALe to będzie przypisanie obiektu do zmiennej mouse, a jak potem zmienie obiekt to przecież zmienna mouse sie nie zmieni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoRn Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2007 a może spróbuj tak: x = mouse_x y = mouse_y Powinno zadziałać. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radziu Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2007 i co to da ? Przypisuje tylko wartość mouse_x do x obiektu, ale kursor cały czas jest w tym samym miejscu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoRn Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2007 To zrób sprite 'kursor' i uzyj place_free itd.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radziu Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2007 żebym jeszcze wiedział co robi to place_free :D Jestem jeszcze chicken :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Ja pierdyle. Czy w ogóle czytałeś mój post, czy jesteś ślepy czy nie wiem co Klik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2007 display_mouse_set(x,y); Kryniak udzielił ci odpowiedzi dawno temu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radziu Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2007 czytałem, sory kryniak ale wtedy źle tego użyłem .... i napisałem że blokuje mi myche , patrz 4 post. Dzięki pomogłeś :) Edit Skoro jest już ten temat To jak zrobić żeby kursor było równo z hero w poziomie przy podskoku. Do podskoku użyłem if ! place_free(x,y+2) {vspeed = -15} Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2007 do hero w 'step' czy tam 'end step' wsadź display_mouse_set(x,mouse_y); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radziu Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Źle sie troche wyraziłem, poprostu chce kiedy hero podskakuje to i celownik tez idzie do gory, a nie zostaje. Z tym że jak podsakuje to kursor cały czas może zmieniać pozycje(jeśli ruszymy myszką ). Troche nagmatfałem ale chyba wiecie ocb. Do snake : wrzuciłem to ale kursor obraca mi sie po okręgu i mycha wariować zaczeła :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2007 display_mouse_set( oHero.x, oHero.y ); ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radziu Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Nie bardzo to działa ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi