Punisher Opublikowano 30 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2007 Ktoś zna kod na Klocek: Create Effect Jest on w: Zakładka Draw> Prawy dolny róg> Create Effect. Screenshoot effect_create_above(...) ma być efekt ,,smoke'' pozycja:x,y Wielkość:small Kolor:żółty Lub ma Action Decoder 2007... POZDRO :clover: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 30 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2007 No tak. create_effect_above() Dlaczego sam nie sprawdziłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 30 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2007 create_effect_below(typ,x,y,rozmiar,kolor) tworzy gotowe efekty pod obiektami, a create_effect_above(typ,x,y,rozmiar,kolor) tworzy je ponad. Typy effectów: ef_explosion ef_ring ef_ellipse ef_firework ef_smoke ef_smokeup ef_star ef_spark ef_flare ef_cloud ef_rain ef_snow Rozmiary: 0=Mały (Small) 1=Średni (Medium) 2=Duży (Large) :P edit: zapomniałem wpisać kolorów :P Kolory: c_aqua c_black c_blue c_dkgray c_fuchsia c_gray c_green c_lime c_ltgray c_maroon c_navy c_olive c_purple c_red c_silver c_teal c_white c_yellow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Punisher Opublikowano 30 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2007 THX Zapise to w notepadzie mozna jeszcze inaczej: effect_create_below/above(6,x,y..) mozna zastosowac liczby xD sprwdziłem 6 czyli smoke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 30 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2007 Wiem, że Punisher już wie, ale chciałbym napisać, że metody "create_effect_below(typ,x,y,rozmiar,kolor)" i "create_effect_above(typ,x,y,rozmiar,kolor)" nie są poprawne ani w GM6, ani w GM7. Sprawdziłem. Można tylko metodą "effect_create_above/below(...)"/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi