Krul Wojownik Opublikowano 25 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2007 Witam was mam taki problem a mianowicie to : kiedy uruchamiam gre pt "straznik Olsztyna' i gdy wchodze na 1 poziom i podchodze do przeciwnika, to zabijam dotykajac go (nawet nie walnelem siekiera w niego :D) a jak machne siekiera to pada za 1 ciosem ja tez i moge trupem chodzic :D powiedzcie co trzeba zrobic zeby zadawac obrazenia od konkretnego sprita a nie od wszystkich i co trzeba zrobic zeby ustawic obrazenia (zalezne od jakosci ciosu) i jak ustawic sobie odpowiedznia ilosc zycia zeby nie padac z pierwszym tknieciem przeciwnika. Za pomoc Z gory Dziekuje Pozdrawiam :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasterz Opublikowano 25 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2007 Życie można za pomocą zmiennej ustawić W create dajesz: zycie = 100; A gdy atakujesz: zycie -= 25; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krul Wojownik Opublikowano 25 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2007 kurde gdzie to create jest ?? bezposrednio w create nie dasz trzeba jakas akcje jaka ?? Cholera to nic nie daje <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasterz Opublikowano 25 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2007 kurde gdzie to create jest ?? bezposrednio w create nie dasz trzeba jakas akcje jaka ?? W eventach jest create. Jaką akcję normalnie wklejasz to jako kod i już. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krul Wojownik Opublikowano 25 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2007 Ja Jako kod sory ale jestem lomny bo dopiero zaczynam wytlumaczcie mi dokladnie Prosze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasterz Opublikowano 25 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2007 W zakładce controls jest klocek "Execute a piece of code" dajesz go i tam wklejasz ten kod co ci dałem. <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krul Wojownik Opublikowano 25 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2007 ale to chyba trzeba miec polska wersje bo ja mam angielska i tak padam razem z przeciwnikiem a jak ustwic colizje dla konkretnych spritow a nie do wszystkich ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krul Wojownik Opublikowano 25 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2007 do konkretnych spritow odpowiadajacych za ruchy mojej postaci Da Sie To Zrobic Czy nie ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Driger Opublikowano 25 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2007 ale to chyba trzeba miec polska wersje bo ja mam angielska i tak padam razem z przeciwnikiem a jak ustwic colizje dla konkretnych spritow a nie do wszystkich ?? Nie trzeba miec polskiej wersji bo jak sie dobrze orientuje to takowej nie ma XD zycie w objecckcie dajesz CREATE >> Code .. i to co ci wczesniej napisal lolek zycie=100 no a to zycie -= 25; to np mozesz dac w kolizji siekiery i objecktu z zyciem i dac insteance_destroy A jesli ci chodzilo o to "zycie=100" ze trzeba miec polski gm ktorego nie ma to nie jest tak .. to jest zmienna i mozesz sobie wymyslic dowolne nazwy .. to jest tak jakby kalkulatory wykonywujace obliczenia podczas gry .. jesli popatrzysz w glab gry to zobaczysz ze wiekszosc gry to takie "kalkulatory" czyli zmienne globalne itp .. Oczywiscie jezeli chodzi o rts albo porzadny rpg .. to tam dopiero masz obliczen na zmiennych XD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krul Wojownik Opublikowano 25 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2007 Zapomnijcie O spritach Jak Zrobic Konkretne obrazenia dla przeciwnika i od przeciwnika zeby nie padac za pierwszym tknieciem ani zeby jedno tkniecie nie zabijalo przeciwnika ?? Zapomnijcie O spritach Jak Zrobic Konkretne obrazenia dla przeciwnika i od przeciwnika zeby nie padac za pierwszym tknieciem ani zeby jedno tkniecie nie zabijalo przeciwnika ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krul Wojownik Opublikowano 25 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2007 aha i jeszcze jedna sprwa mam goscia ktury wali siekiera ale wydaje mi sie ze naparza za szybko co mam zrobic zeby naparzal wolniej ?? Nic nie zrobie bo mam problem kiedy przechodze obok przeciwnika to nie uderzajac go i tak go zabijam i tak wiec co mam zrobic zeby tylko niektore elementy obiektu zabjaly ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasterz Opublikowano 25 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2007 image_speed = 0.4 lub mniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krul Wojownik Opublikowano 25 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2007 gdzie jest to image speed ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wizard Opublikowano 25 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2007 @up w Object Proporties -> Control -> Execute Code Object Proporties otwierasz podwójnym kliknięciem na obiekt w panelu zasobów. Ja w GMie 4 dni dopiero siedzę i jak narazie stwierdzam, że najlepsza nauka jest na przykładach :) Więc pobierz sobie przykład jakiejś bijatyki czy w ogóle jakiejś operacji pomiędzy obiektami :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krul Wojownik Opublikowano 26 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2007 Nie Moge Nic Znalesc a ta bijatyka co tu macie z dwoma ciosami nie da rady jej otworzyc w GM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krul Wojownik Opublikowano 26 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2007 Dzieki, ze mi pomagacie :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi