Wizard Opublikowano 25 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2007 Znów mam mały problemik... otóż mam utworzony room o rozmiarach 1280x960px z viewem 640x480px i podążaniem za postacią. Gdy zrobię tabelkę z informacjami o postaci zrobionych w funkcjach draw_... w określonej odległości od postaci to wszystko jest ok, dopóki postać nie dojdzie do krawędzi planszy - wtedy tabelka zaczyna się przesuwać wraz z postacią (a ja tak nie chcę). Czy jest jakaś możliwość wykonania tego poprawnie, tzn. żeby tabelka była cały czas w tym samym miejscu na viewie? Prosze o pomoc. ~Wizard Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 25 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2007 Zobacz view_xview i view_yview - x i y wskazanego przez Ciebie viewa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wizard Opublikowano 25 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2007 Działa :) wielkie dzięki Tymon :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi