warcrawt Opublikowano 25 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2007 Jak zrobić żeby postać którą sie chodzi ,zrobi jakiś atak np:pieńść w lewym kierunku . Ale wiem tylko jak zrobić cios w jednym kierunku, a ja chce w dwóch . jak to zrobić ??? :blink: PS.chciałbym to na klockach, Ten kto to mi zrobi będzie w creditsach!!! :rolleyes: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
london Opublikowano 25 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2007 Uploader Hanjuso. Plik zatytułowany "bijatyka", bardzo dobry przykład. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
początkujący Opublikowano 25 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2007 Proste. Dam ci przykłady dla gry 2D. Przykłady są jak pięść i postać masz oddzielnie: Patrząc z góry Jeżeli środek tej pięści jest na środku postaci*, wybierasz klocek "transform the sprite" (8 klocek w zakładce main1). W miejsce "angle" wpisujesz kąt w którą pięść ma atakować. Patrząc z boku Jeżeli środek tej pięści jest na środku postaci*, wybierasz klocek "transform the sprite" (8 klocek w zakładce main1). W czwarte pole dajesz "mirror", albo "mirroring" (nie pamiętam, nie mam zarejestrowanej wersji :) ) *wejdź w obrazek pięści w wciśnij przycisk "center" na środku okna. Jeżeli na obrazku pokaże się miejsce, gdzie powinien być środek postaci, kliknij OK. Jeżeli nie, edytuj obraz i ustaw krawędzie obrazku tak, aby środek obrazka był na środku postaci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ti002 Opublikowano 25 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2007 pokombinuj z if sprite_index() :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sasuke-Kun Opublikowano 25 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2007 ja tam widze to tak: Gdy pujdziesz w lewo tozmieniasz się na pleyer_lewo który ma sprity w lewo a gdy w prawo to zamiania w pleyer_lewo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zychu Opublikowano 25 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2007 ja tam widze to tak: Gdy pujdziesz w lewo tozmieniasz się na pleyer_lewo który ma sprity w lewo a gdy w prawo to zamiania w pleyer_lewo hmm... to chyba zły pomysł xD :P ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi