Pasterz Opublikowano 20 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2007 Witam. :) Mam jeden problem z grą którą tworzę na 39dll. Zrobiłem w niej funkcję zakładania rzeczy lecz kiedy gracz1 założy rzecz to gracz drugi nie widzi jej na nim. Więc me pytanie brzmi jak zrobić aby gracz2 widział rzecz co posiada gracz1. Użyłem takiego kodu aby można było założyć rzecz Kolizja z Bohaterem global.nosi = true instance_create(x,y,obj_czapka_nosi); script_addline(global.username+", Zalozyl nowa czapke",c_black); instance_destroy(); W create sprite_index = spr_czapka; odbicie = false; W step if global.nosi = true { direction=point_direction(x,y,mouse_x,mouse_y); image_index = obj_player_self.image_index; x=obj_player_self.x y=obj_player_self.y if odbicie = true { image_xscale=-1; image_yscale=1; image_angle=0; if odbicie = false { image_xscale=1; image_yscale=1; image_angle=0; } } } Z góry dziękuję za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasterz Opublikowano 21 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2007 Sorry za double posta ale mam jeszcze jedno pytanko. Mam wewnętrzne ip i czy mogę teraz postawić serwer aby inni mogli się do mnie przyłączyć. Jak tak to proszę o odpowiedź jak to zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 21 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2007 Nawet nie napisałeś kodu na wysyłanie informacji, to jak inny gracz ma widzieć czapkę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasterz Opublikowano 21 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2007 A mógł byś mi pomóc w tym kodzie. Nie mówię abyś mi dał gotowca tylko jakieś wskazówki jak mam napisać te wysyłanie informacji. To jest moja pierwsza gra online i dopiero się uczę tego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi