fervi (Skovv) Opublikowano 18 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2007 Witacje :P PROSZĘ MI NIE PISAĆ, ABYM SOBIE POSZUKAŁ TYLKO PROSZĘ O ODPOWIEDZI NA ZADANE PYTANIA, A JEŚLI MUSISZ NIE SPAMUJ TU (np. poszukaj sobie) Proszę o skrypty jak możecie dać 1. Jak zrobić, aby po naciśnięciu 1 wybierał się np. nóż a po 2. np. pistolet 2. Jak zrobić, siłę i zasięg broni 3. Jak zrobić, że po strzale leci promień (czy to dać w grafice podczas strzału?) 4. Czy da się zrobić sterowanie za pomocą klawiatury i myszki (jest to gra 3D) tak jak w CS Proszę o pomoc Nowy Fervi :boxed: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 18 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2007 (jest to gra 3D) tak jak w CS Niech zgadne. Przeróbka doomowatego exampla FPS'a z yoyogames ? A czemu mamy ci zrobić większość gry ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 18 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2007 Chcesz robć gre 3d niepotrafiąc podstaw? Po za tym upominanie o opcji szukaj to nie spam, już prędzej ten temat to spam, bo pyta o rzeczy które już wiele razy były. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murdalow Opublikowano 18 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2007 spam: po co się bierzesz za 3d jak robisz daremne 2d..aha Ty nie robisz gry ty przerabiasz przykład z shotgunem...a reszte robią GMClanowcy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 18 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2007 1. Jak zrobić, aby po naciśnięciu 1 wybierał się np. nóż a po 2. np. pistolet 2. Jak zrobić, siłę i zasięg broni 3. Jak zrobić, że po strzale leci promień (czy to dać w grafice podczas strzału?) 4. Czy da się zrobić sterowanie za pomocą klawiatury i myszki (jest to gra 3D) tak jak w CS 0. Regulamin (Punkt 9.) 1. Zmienne 2. Zmienne 3. Particle 4. Tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fervi (Skovv) Opublikowano 18 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2007 @up Proszę o skrypty jak możecie dać Jak mi to powiedziałeś to nic nie zrozumiałem prawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 18 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2007 jak nie rozumiesz to po co się bierzesz za takie gry :] Zrób pacmana najpierw... :D Przecież to co ty chcesz to jest połowa silnika (albo i więcej...) Bo drugą połowe już masz z Gm'owego Example... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 18 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2007 @up Proszę o skrypty jak możecie dać Jak mi to powiedziałeś to nic nie zrozumiałem prawie Sprawdź w manualu dokładnie te funkcje, dawno nie siedziałem w GM: wybor = keyboard_string; switch(wybor) { case 1: aktualna_bron = "knife"; case 2: aktualna_bron = "pistolet"; } Potem dajesz switcha na aktualna_bron i po stringu sprawdzasz broń. Później ustawiasz odpowiedni obiekt trzymany w rękach, lub jakkolwiek inaczej zrobiłeś u siebie strzał. Reszty tłumaczyć mi się nie chce. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi