gumex Opublikowano 14 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2007 Jak włączam grę wyskakuje mi taki błąd: ___________________________________________ ERROR in action number 1 of Step Event for object object1: Error in code at line 6: xdom = domek.x + 73 at position 15: Unknown variable x Nie wiem co jest nie tak, daje kod do gry:https://gmclan.org/up1829_12_c0dabcec14.html. Dla mnie wszystko jest ok:(. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ti002 Opublikowano 14 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2007 a nie powinno byc dom.x? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumex Opublikowano 14 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2007 nie bo nie mam takiego obiektu dom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoRn Opublikowano 14 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2007 http://www.gmclan.org/up2204_12_gumex.html tylko nie wiem czy o to chodzilo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pentalinio Opublikowano 14 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2007 Po prostu zmienna obiektu nie istnieje, bo nie istnieje obiekt :| . Musisz sprawdzić, czy istnieje domek w obiekcie 1 i już. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumex Opublikowano 14 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2007 Błąd rozwiązany, tylko coś tych kolizji nie wykrywa. Wiecie co może być nie tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pentalinio Opublikowano 14 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2007 Zamist collision_line x 4 użyć collision_rectangle ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumex Opublikowano 14 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2007 Ale to nie będzie prostokąt bardziej równoległobok, a takiej funkcji nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 14 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2007 Obiekt do którego się odwołałeś nie istniał. Najlepiej do takich pierdłu użyć debugera. Pozdrawiam, mroow. :cat: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumex Opublikowano 14 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2007 Ale co z tymi kolizjami zrobić bo nie działają:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pentalinio Opublikowano 14 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2007 Oki pomyliłem się, ale wytłumacz co ma robić to coś, bo ja nie będę analizował teraz kodu :P . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi