nieuatoryzowany Opublikowano 13 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2007 Witam. Naszło mnie na przerobienie starego dooma. I wygląda to następująco: TYTUŁ: Doom (wiem, oryginalny jestem ;]) GATUNEK: hmmm... sam nie wiem jak to nazwać :P. płaskie, chodzi się w cztery strony itd. OPIS: przeróbka starego dooma na płaszczyznę dwuwymiarową. te same potworki, dźwięki, legendarna muzyka itd., na razie 20 plansz, ale zamierzam zrobić (tak samo zresztą jak w starym, oryginalnym doomie) 32. fabuła - brak, ale można sobie wyobrazić, że taka sama jak w w pierwowzorze ;] DOWNLOAD: https://gmclan.org/up2659.html ROZMIAR: ≈ 3,5 MB AUTORZY: Programowanie: ja we własnej osobie, czyli Michał K. Fabuła: brak Muzyka: Bobby Prince (czy jakoś tak ;P) Grafika: nie wiem - autorzy macierzystego Dooma ;] SCREENY: https://gmclan.org/uploader/2659/screen_1_.png https://gmclan.org/uploader/2659/screen_2_.png https://gmclan.org/uploader/2659/screen_4_.png (sorry, że napisałem dwa tematy; mój błąd. wybaczcie, więcej grzechów nie pamiętam). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 13 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2007 Mam pytanie: Na jakim kompie robiłes te gre i grales w nią (chodzi mi o parametry :) Bo ja u siebie jak to otworzyłem to ładowało sie cholernie długo a ppotem fps to był chyba ze 3... Normalnie wogóle grac nie mogłem :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nieuatoryzowany Opublikowano 13 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2007 mam średni komputer... 2,8 procesor 512 pamięci... a zacinać się może, bo dużo dźwięków nawtykałem do niej :P tak poza tym to u mnie chodziła bez zarzutu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 13 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2007 Jak na piewszą gre to bardzo dobrze, ale gra ma pełno błędów (przeciwnicy widzą cię przez ścianę, elementy otoczenia są zawsze pod postacią i nie wiem pod jakim kątem jest grafika) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adster Opublikowano 13 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2007 Hm...spodziewałem się, że więcej rzeczy będzie tutaj stworzonych na podobieństwo Dooma. Niestety, ale odwzorowanie zachowań poszczególnych potworów nie wyszło Ci najlepiej. Czaszki nie rozpędzają się, tak jak to jest w Doomie. Machinegunner nie strzela seriami, tylko naokoło siebie. Spodziewałem się czegoś bliższego oryginałowi. Poza tym jest tylko jedna broń-mam nadzieję, że dojdzie jeszcze kilka. (Gdzie moja legendarna dubeltówka ;P ) Gra zawiera dość sporo baboli, które łatwo naprawić np: ten z animacjami chodzenia. Nie wiem jeszcze, czy jest Cyberdemon i Spider Mastermind. Co to za Doom bez Cyberdemona i Spider Masterminda!!! ;D Brakuje klimatu Dooma. W tej perspektywie aż prosi się o "fog of war". Nie twierdzę, że ta gra ma dogonić Dooma pod względem klimatu, (A gdzie-to jest już niemożliwe ;] ) ale brakuje tu tego ułamka dreszczyku, który towarzyszył nam w Doomie, gdy gasły światła, a wkoło gracza pojawiało się pełno monstrów... ;) Ogólnie gra jest monotonna, chodzenie po wyczyszczonych wcześniej korytarzach na drugi koniec mapy nudzi. Daję 2,4/5 (czyli 2), jednak zapewne z tendencją zwyżkową w przyszłości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 13 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2007 Hmmm ja mam procka 2,1Gh tez 512ramu i grac nie mogłem... Normalnie totalna zawiecha. Ale coś mi si to często dzieje ostatnio... Hmmm kompmi sie starzeje :D Trza mu RAMu dokupic! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 13 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2007 Jak zobaczyłem tytuł tematu, to bałem się, że to kolejna przeróbka przykładu z tutoriala jak robić 3D (z yoyogames), a tu miłe zaskoczenie. Tak trzymaj... PS. Skasowałem drugi temat ;p . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nieuatoryzowany Opublikowano 13 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2007 dobra, dzięki za skasowanie i komentarze :P p.s. nie mam pojęcia dlaczego gra Ci nie chodzi - Yoda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aaaaaa Opublikowano 14 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2007 ja mam kompa z prockiem 3.0 i 1 GB ramu i Wszystko działa działa taaaaaa TYLKO ILE BÓGÓW już wchodząc w menu wyłączyłem muzyke tylko jej się spowrotem nie dało włączyć to samo było z kursorem zmieniłem a potem do poprzedniego nie mogłem wrócić. KOLEJNE BUGI W MENU to to że jest bełny ekran pisze że PEŁNY EKRAN : NIE a jak chce włączyć to sie nie da ( w końcu udało mie się kliknąć ale okazało się że pełny ekran niczym się nie różni od OKNA!!) RADA: Ustaw środki myszek na iś środku i ustaw parenty przycisków POzatym w grz nie ma żadnej informacji o sterowaniu ani treningu To tyle OCENA: skoro to nie jest twoja pierwsza gra 1 gwiazdka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Driger Opublikowano 14 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2007 Znow przerobka no ale coz .. z milosci do gry chcialem sprawdzic ten "remake" Wchodze , a tu blad z karta graficzna cos .. jakie to moze miec minimalne wymagania ? oO 2,0+ procek i 256 ram to malo jak na taka gre ? xD Trzeba cos przestawic rozdzielczosc czy cos ? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubos Opublikowano 14 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2007 Jakaś dziwna ta gierka.. Wogóle sobie w nią nie pograłem, bo jak podszedłem do ściany to sie facet przyblokował i chodzić dalej nie mógł... A poza tym pełno bugów. Ale dam ci 2/5 gwiazdek :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nieuatoryzowany Opublikowano 14 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2007 ej no... nie mam pojęcia jakim cudem nie chodzi wam ta gra ;] a bugi postaram się poprawić, jeśli będę potrafił ;P P.S. w opcjach jest taka zasada: LPM - włącza się PPM - wyłącza się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ti002 Opublikowano 14 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2007 ludzie nie dawajcie adresow do upa tylko od razu do gry!!! dam edita jak zagram hmm... grafika: 3/5 (jak mogles wsadzic tak po prostu ripy! do wiezienia go! :P) dzwiek: 4/5 (cos mi sie wydaje ze tez ripy ale coz...) gryw. 3/5 (sterowanie do pupy, chodzi mi o strzelanie oraz braku mozliwosci chodzenia na skos) ogolem: 3/5 + pierwsza gra (przynajmniej na tym forum, ogolnie to nie wiem :D) = 4/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nx Opublikowano 14 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2007 Gra chodzi wyśmienicie :] na kompie 4.5 procek, karta grafiki (3 karty grafiki) po 8800, 4 gb ramu. Komputer świetlny czyli składa się z 4 częśći (raczej dłógopisu) Co do gry nawet fajna dam 4/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gryzli Opublikowano 14 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2007 moze byc :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shylios Opublikowano 14 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2007 eh.... nie wszyscy mają takie kompy, radze ci zmiejsz wymagania Oczywiście teraz jestem na gorszym kompie (600mhz 256rama itp), drugi (2x 3.6GHZ 2GB rama) jest zajęty pzrez ojca wiec teraz nie pzretestuje ;/ Po drugie taka amatorska (bez urazy) gra nie powinna 1gHz zuzywać... Ja rozumiem Almore lub profesjonalne gry 3D ze sklepów, lecz gra 2D jeszcze 3.4mb? przesada!!!!!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nieuatoryzowany Opublikowano 14 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2007 Sorry... nie planowałem, że to tyle zajmie, ale weźcie pod uwagę, że tam do każdej planszy inna muzyka, kupa różnych dźwięków, więc mogło to trochę zająć ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shylios Opublikowano 14 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2007 Wiesz że mozna ładować muzyke z folderu i gdy niepotzrebna (inny poziom) to usuwać z pamieci podr. aby oszczedzać pamieć i procka :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 14 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2007 Fajna gra, tylko ma dużo błędów. 3/5. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi