Godi Opublikowano 9 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2007 Mógłby mi ktoś pomógł jak zrobić np. Quiz pytanie i odpowiedz. Próbuje z algorytmami if () i else ale nie za bardzo nie wychodzi :mellow: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vardi Opublikowano 9 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2007 Pokaż co tam zrobiłeś z tymi ifami to Ci powiemy co jest nie tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Godi Opublikowano 9 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2007 cos takiego: #include <iostream> #include <conio.h> using namespace std; int main() { int Tekst; int dom; cout << "Zaszyfrowane slowo: omd "; cout << "Sprobuj je rozszywrowac: "; cin >> Tekst; if (Tekst == "dom" ) cout << "Dobrze!!"; else cout << "Zle!!"; getch(); } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micja Opublikowano 9 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2007 Naucz się najpierw budowy instrukcji warunkowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vardi Opublikowano 9 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2007 Widać, że nie rozumiesz tego co piszesz tylko piszesz bo gdzieś tak było napisane. Deklarujesz zmienną typu integer czyli liczby całkowitej i chcesz do niej przypisać ciąg znaków. Dołącz plik string (albo string.h zależy od środowiska) i zadeklaruj jako string nazwa_zmiennej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ravh Opublikowano 9 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2007 Spróbuj tego. #include <iostream> #include <conio.h> #include <string> using namespace std; int main() { string Tekst; std::string strdom; cout << "Zaszyfrowane slowo: omd "; cout << "Sprobuj je rozszywrowac: "; cin >> Tekst; if (Tekst == "dom" ) cout << "Dobrze!!"; else cout << "Zle!!"; getch(); } Ps. W sumie niepotrzebnie podałem gotowy kod, bo dla dobra twojej nauki byłoby lepiej gdybyś sam do tego doszedł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Will Opublikowano 9 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2007 #include <iostream> #include <conio.h> #include<string> using namespace std; int main() { string Tekst; int dom; cout << "Zaszyfrowane slowo: omd "; cout << "Sprobuj je rozszywrowac: "; cin >> Tekst; if (Tekst == "dom" ) cout << "Dobrze!!"; else cout << "Zle!!"; getch(); } Nic trudnego.. Tylko najpierw naucz się podstaw ;] P.S Micja gdzie twoje demko na początku lipca miało być na 100% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micja Opublikowano 9 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2007 A co Tobie do mojego demka?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Will Opublikowano 9 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2007 LOL... Po po prostu jestem ciekaw i chciałbym zagrać miało być takie super ;/ Ale widzę, że tak jak od razu pisałem nic z tego nie będzie.. Chciałem tylko potwierdzić moje przypuszczenia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Godi Opublikowano 9 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2007 Dzięki wszystkim ;) Już załapałem jeszcze raz Dzięki :) Już wiem co było żle :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumex Opublikowano 9 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2007 He he godi już ci to przez telefon tłumaczyłem i tak nie załapałeś :]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Godi Opublikowano 9 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2007 str zapomniałem tylko :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi