kubos Opublikowano 8 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2007 Mam problem. Jak zrobić tak, że mam obiekt i chce aby się poruszał on z pewnego miejsca na drugie miejsce. No wiecie tak od punktu A do punktu B i tak w kółto. Wiem, że to trzeba coś z Pathami poustawiać, ale jeszcze nigdy sie nimi nie bawilem i nie wiem za bardzo jak to zrobić. Dlatego was prosze o pomoc. Z góry dzięki :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 8 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2007 Nie koniecznie trzeba pathami: w create: idz = "A"; w step: switch( idz ) { case "A": direction = point_direction( x, y, x_a, y_a ); speed = 5; case "B": direction = point_direction( x, y, x_b, y_b ); speed = 5; } //tam gdzie x_a, y_a masz wpisać pozycje punktu "a" tak samo z x_b i y_b. W kolizji z punktem a: idz = "B"; W kolizji z punktem b: idz = "A"; Pozdrawiam, Maxpayn :chris: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 8 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2007 Pathami to zrób ;] Edit: Sory, nie przeczytałem całego posta ^^ No więc: Masz taką czerwoną strzałeczkę na górzę w tym pasku co są "zrób spirte" "zrób object" itd. Potem ustalasz drogę patha klikając po ekranie. Potem zapisujesz to, w create objectu zrób... Hmmm był taki niebieski klocek w pierwszej zakładce. Wpisujesz szybkość i już! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubos Opublikowano 8 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2007 switch( idz ) { case "A": direction = point_direction( x, y, 208_400,208_400 ); speed = 5; case "B": direction = point_direction( x, y, 446_400, 446_400 ); speed = 5; } Co w tym jest źle? Bo wyskakuje błąd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saus Opublikowano 8 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2007 #up Po 1 sa odstepy a po 2 blad wyskakuje na "_" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubos Opublikowano 8 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2007 Po 1 sa odstepy a po 2 blad wyskakuje na "_" Hmm czyli jak to ma być?? <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 8 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2007 Pousuwaj "_" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubos Opublikowano 8 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2007 I co zamiast tego "_" ma być? EDIT: Zrobiłem tak jak radził guxio i działa. Dzięki za pomoc :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi