Ballard Opublikowano 12 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2005 mam takie głupie ;) pytanko:) jak mogę zrobić losowe poruszanie się NPC-ów z ich animacją? mają się obracać (widok z góry, jak w GTA). Pomóżcie!!!!! :crying: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SLy Opublikowano 12 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2005 Z jaką animacją? Chodzi ci o "przebieranie nogami" czy zwykły obrót/skręt? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ballard Opublikowano 12 Stycznia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2005 przebieranie nogami :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ajot Opublikowano 12 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2005 Rysujesz sprite w którym postać rusza nogami. Następnie w stepie dajesz image_angle=direction; Kod ten umozliwi danie sprite'a z ruchomymi nogami oraz kierunek postaci będzie wyzanczony w kierunku na jaki spoglada. Co do chodzenia musisz to oprzeć na alarmach, gdzie musisz zastosować losowe dodawanie stopni do kierunku, oraz stopniowe dodawanie szybkości - chyba niemusze tlumaczyć ? :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ballard Opublikowano 12 Stycznia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2005 dzięki! rządzisz, Sadam! powiem szczerze, że nie wiedziałem, jak to zrobić ... :P heh.... rządzisz, ale to jest tylko dla gm6! :( ja potrzebuje dla 5,3A :crying: błagam, dajcie jakiś przykład :crying: :blush: :poster_oops: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ballard Opublikowano 30 Stycznia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2005 Sorry że piszę jedno pod drugim, ale nikt nie zauważa mojego postu:) no więc ja potrzebuję coś takiego jak np. te zielone robale z Avita Techbuga. Pomocy, ja mam gm 5,3a. błagam, ratujcie - co to będzie za shooter, gnie nie widać ruchu nóg? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ballard Opublikowano 30 Stycznia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2005 Sorry że piszę jedno pod drugim, ale nikt nie zauważa mojego postu:) no więc ja potrzebuję coś takiego jak np. te zielone robale z Avita Techbuga. Pomocy, ja mam gm 5,3a. błagam, ratujcie - co to będzie za shooter, gnie nie widać ruchu nóg? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 31 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2005 Tecbug robił Avita w TGF :P . A co do tego obracania. Możesz zmieniać sprite, na obracanie :D lub na chodzenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woock Opublikowano 31 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zawsze możesz narobić sprite'y animacji chodzonej w iluśtam kierunkach, nie? :P 6.0 chibka jednak rulez :lol: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ballard Opublikowano 31 Stycznia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2005 Woock! to jest to! moje "potworki" będą chodziły w 8 kierunkach! więc dam sprite_index=potwor45 no dzięki... że też nie pomyślałem :) :sp_ike: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi