Bagno Opublikowano 6 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2007 Nie bede się rozpisywał, to jest mój pierwszy skrypt w bashu (omijając hello world) #!/bin/bash ZAKONCZENIE="a"; function WYBIERANIE { case $ZAKONCZENIE in 1) echo "ŚCIEŻKA DO KATALOGU W KTÓRYM JESTEŚ : $(pwd)";; 2) echo "URUCHOMIONE PROCESY"; ps -e;; 3) echo "OTO LISTA PLIKÓW W TYM KATALOGU"; ls;; esac; } function MENU { until [ $ZAKONCZENIE = 4 ];do echo "HITNIJ ENTER ABY KONTYNUOWAĆ"; read; clear; echo $ZAKONCZENIE; echo " PRZYBORNIK BY BAGNO "; echo; echo "1 - ŚCIEŻKA DO KATALOGU W KTÓRYM JESTEŚ."; echo "2 - URUCHOMIONE PROCESY."; echo "3 - PLIKI W FOLDERZE."; echo "4 - ZAKOŃCZ PRACĘ Z PRZYBORNIKIEM."; read ZAKONCZENIE; WYBIERANIE; done; } MENU; Wiem jest do bani :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 6 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2007 Zły dział. :] I skąd mamy mieć pewność że ty go napisałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwester Opublikowano 6 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2007 Bagno czyli znasz się na Bashu,c++,Php,Html i co tam jeszcze mowiłeś?=] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 6 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2007 HTML,PHP,C++,CSS,BASH,BATCH (WSADOWE PLIKI DOS), MYSQL To tyle, no trzeba było się nauczyć :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwester Opublikowano 6 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2007 To napisz coś w c++,bo coś ci nie wierze chyba że jesteś na etapie witaj świecie=]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 6 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2007 To napisz coś w c++,bo coś ci nie wierze chyba że jesteś na etapie witaj świecie=]. Podrzuć mi pomysł co napisać EDIT: Jak się kompiluje aplikacje w Ubuntu (LOL ZE MNIE) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zakol Opublikowano 6 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2007 W konsoli albo w wersji okienkowej: użytkownik podaje wspólrzędne punktu A (x, y) oraz wzór funkcji liniowej - prostej p (y = ax + b ); program ma obliczyć wspólrzędne punktu A', który leży na prostej p, a za razem jest w pozycji możliwie najbliższej punktowi A. Powodzenia =f Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 6 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2007 gcc plik.c O_O Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 6 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2007 @Bagno: gcc -o plik.cpp Jak nie dasz -o, to skompiluje w starym formacie Uniksowym .out, zamiast w ELF. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vardi Opublikowano 6 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2007 Lub: g++ -o plik.cpp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 6 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2007 Ej bongo mogę się ciebie coś spytać? Po co zakładasz bzdurne tematy typu "moje pierwsze coś"... czy też "zrobiłem to i to na tym i na tym! Yes! Udało mi się..." to jest zupełnie nam nie potrzebne... Podniecasz się tym jak nie wiem czym to jest moja opinia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomalas Opublikowano 6 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2007 Zwykle nie obrażam ludzi nawet tych co zadają głupie pytania które wydają mi się proste... Ale przypadek Bagno jak najbardziej potwierdza powiedzenie: "są ludzie i parapety na tym świecie" Weźmy na przykład: W pierwszym poście piszesz ze napisałeś swój pierwszy skrypt w tym języku a w następnym że już go znasz... Na moje napisanie prostego skryptu mając zapewne otwarte różne przykłady lub z pamięci czytając o tym chwile wcześniej nie jest do końca znajomością jego... HTML,PHP,C++,CSS,BASH,BATCH (WSADOWE PLIKI DOS), MYSQL To tyle, no trzeba było się nauczyć biggrin.gifp Ja cie pierdziu... może pomyśl nad zostaniem programistą w Microsofcie albo stwórz swój własny system... albo mam lepszy pomysł ! Czas się obudzić... Widać masz wielkie ambicje nikt Ci nie broni spełniać marzeń ale twoje chwalenie się jest trochę dziecinne.. nie wiem nie znam się bo ja tam bawię się tylko w GM htmla znam podstawy a w php robie z poradnikiem z przykładami w reku... ;] ale chyba żeby znać to wszystko co wymieniłeś trzeba lat może się myle nie wiem... ale to że przeczytasz w internecie jak coś zrobić czy stworzyć bazę w MYSQL i skrypty napisać w internecie to nie znaczy ze go znasz... Ale może się mylę ! bardzo byśmy się ucieszyli gdyby taki skarb i geniusz został z nami na forum za pewne wiele razy pomożesz nam swoją radą(byle nie przeczytaną na innej stronie) i mądrością w każdej dziedzinie programowania ! Eh nienawidzę takich ludzi... Sorki ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 6 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2007 Tornalas, już napisałem własny os, Lama 1 oparty na własny kernel (To nie linux) Poszukaj w moim up EDIT: Ja nie przeczytałem czegoś tam, fakt tego trzeba się latami uczyć, a ilę ja się uczę? Ponad 4 lata! Jak wyżej nie czytałem jak się robi bazę w MySQL, tylko przeczytałem całą książke o kursie php, przeczytałem całą książkę o C++, przeczytałem cały kurs OS programmingu, przeczytałem cały kurs basha, css, no a html i batch są banalne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vardi Opublikowano 6 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2007 Ja też dużo książek przeczytałem o C++, a w praktyce umiem dużo mniej. Teoria, a praktyka to całkiem inna sprawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 6 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2007 Ja też dużo książek przeczytałem o C++, a w praktyce umiem dużo mniej. Teoria, a praktyka to całkiem inna sprawa. Zgadzam się z tobą, przy okazji zajrzyj do mojego up i poszukaj: lama1_i386.zip Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi