Marmot Opublikowano 9 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2007 Bo problem jest w tym, że Linuksa instaluje się bardzo analogicznie do Windowsa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbysheck Opublikowano 22 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2007 Naszła mnie ostatnio chęć żeby pozbierać na laptopka [heh, parę miechów zejdzie] i zainstalować na nim tylko linuxa. Olałbym nowsze gry i skupiłbym sie na pracy, w tym Game Makerze. No i pytanie. Jak sobie radzi GM na Linuxie i czy opłaca się przesiadać jesli chcę robić gry? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 22 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2007 jak zależy ci na Game Makerze - olej linuksa. jak chcesz cokolwiek innego robić - również olej. Windows Uber Alles (linux z GM'em radzi sobie beznadziejnie, tak na marginesie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 22 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2007 Game Maker nie działa pod Linux. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 22 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2007 Nie, GM 7.0 nawet się nie uruchamia. Poza tym jaki sens ma emulowanie programu windowsowego na innym systemie? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firemark Opublikowano 22 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2007 jak zależy ci na Game Makerze - olej linuksa. jak chcesz cokolwiek innego robić - również olej. Windows Uber Alles (linux z GM'em radzi sobie beznadziejnie, tak na marginesie) Mówi to człowiek który zmusił kilka osób na linuxa ; p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 22 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2007 Kamratus zeszedł na złą strone :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g-Enjoy Opublikowano 23 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 Warto :] Na przykład dla takich bajerów jak Compiz-Fusion, dla stabilności. Mam linuksa 4 tygodnie i się nie zawiodłem :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 23 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 Naszła mnie ostatnio chęć żeby pozbierać na laptopka [heh, parę miechów zejdzie] i zainstalować na nim tylko linuxa. Olałbym nowsze gry i skupiłbym sie na pracy, w tym Game Makerze. No i pytanie. Jak sobie radzi GM na Linuxie i czy opłaca się przesiadać jesli chcę robić gry? Zależy co będziesz w nim robił: Jeżeli chcesz sobie postawić serwer localhost i ciachać w PHP, Pythonie, Perl`u to bierz GNU/Linux (samo jądro nie wystarczy :)). Jeżeli chcesz grać w gry i robić gry w GM-ie to bierz Windows`a. Jeżeli jednak chciałbyś tworzyć gry w czymś nowym np. w Pythonie z modułem pygame (albo C++ lub SDL) to bierz GNU/Linux. Także wszystko zależy od tego, co będziesz na nim robił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi