Rower Opublikowano 9 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2005 Niestety nie mogłem zamieścić tu tego pliku bo był on za duży ale podaję link do strony gdzie go zamieściłem :P . http://www.humoristick.republika.pl/inne2/nawalanka.gif Aha! Jeżeli wam sie spodoba to napiszcie i będą następne części. :] PS: W link trzeba kliknąć prawym klawiszem myszy i zapisać element docelowy jako... inaczej nic nie zobaczycie :rolleyes: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woock Opublikowano 9 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2005 Gwoli ścisłości... Nie zobaczymy nic godnego uwagi :P Ale wątpię, żeby zapisywanie na dysku cokolwiek w tej sprawie zmieniło :P Odpuść sobie sequele :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigshark Opublikowano 9 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2005 PS: W link trzeba kliknąć prawym klawiszem myszy i zapisać element docelowy jako... inaczej nic nie zobaczycie rolleyes.gif . A ja nacisnąłem lewym i działa :D A jesli chodzi o animacje to słabiutka ... :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rower Opublikowano 9 Stycznia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2005 Tak, przyznaję to było dość kiepskie, ale i tak to kosztuje dużo roboty bo robienie każdej animacji (a było ich ponad 300) nie jest proste. Pomyślałem sobie jednak że warto zobaczyć co sądzą inni o takim czymś i jeżeli wasze odpowiedzi mnie dość nie zniechęciły to spróbuję ponownie,ale bardziej się przyłożę. Zrobię jakieś tła i więcej klatek, kto wie może pójdzie lepiej... :( I jeszcze małe pytanie: Czy chociaż spróbowaliście to zapisać na dysku? Ja jak kliknę w ten link to animacja strasznie skacze, a jak zapisałem na dysku to szło płynnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
True Opublikowano 20 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2005 Moim zdaniem, projekt godny uwagi. Myśle, że twoje zaangażowanie Rower i wysyp przyszłych pomysłów pozwoli nam rozkoszować się kolejnymi częściami twej NAWALANKi;) Pewnie pomysłów ci nie zabraknie... A animacja...hmh bardzo ciekawa, trzymająca poziom tego typu produkcji. Nie wiem na czym mialaby polegać jej słabość? Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quetzacotl Opublikowano 21 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2005 Takich rzeczy sie nie robi w gifie :| Do tego jest Flash,a jak juz na sile chcesz w gifa to rob to w programie Image Ready (jest razem z photoshopem 7.0) tam animacje sa tworzone na poszczegolnych layerach dzieki czemu oszczedzasz kupe pamieci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 21 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2005 Nie wiem na czym mialaby polegać jej słabość? <{POST_SNAPBACK}> Nie wiesz? To ci uświadomię: - zrobił to w takim kreatorku animacji, w którym ruszył sobie myszką i ma animację; - animacja się strasznie zacina; - rozmiar jest za duży; - tak jak mówił Quetzacotl (chyba dobrze napisałem nicka :] ), takich rzeczy nie robi się w GIFie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 21 Stycznia 2005 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2005 Zgaduje, robione w Pivocie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 21 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2005 Zobacz temat i opis Ranma: Nawalanka - część 1, Moja animacja zrobiona w programie Pivot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 21 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2005 Animacja powinna być zrobiona jak już Quetzacotl wspomniał na Flashu <_< a pomysł na gre niezły :) ale nie do wykonania jeżeli chcesz robić coś co ma wyglądać jak ta animacja. Ale życze powodzenia :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 21 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2005 Animacja powinna być zrobiona jak już Quetzacotl wspomniał na Flashu <_< a pomysł na gre niezły :) ale nie do wykonania jeżeli chcesz robić coś co ma wyglądać jak ta animacja. Ale życze powodzenia :thumbsup: <{POST_SNAPBACK}> Gdzie ty w tym widzisz grę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigshark Opublikowano 22 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2005 Gdzie ty w tym widzisz grę? Byc może w animacji Rowera jest jakaś ukryta, tajna, bonusowa, specjalna, zakodowana funkcja umożliwiająca sterowaniem bohatera. Byc może Tymon odkrył tą funkcje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woock Opublikowano 22 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2005 Szkoda tylko, że interaktywne gify nie istnieją <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quetzacotl Opublikowano 22 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2005 Istnieją, ale ten napewno taki nie jest ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woock Opublikowano 22 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2005 No to pokaż mi interaktywnego gifa :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 22 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2005 Taa, pewnie plik SWF ze zmienionym rozszerzeniem na GIF. Takie tricki to na odległość można wyczuć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 24 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2005 Marmot chyba źle mnie zrozumiałeś <_< . Ja nie wieże że taka gra powstanie ale jak Rover chce coś takiego robić to niech prubuje, nikt mu prubować nie zabroni. Liczy sie wyobraźnia :) . Od niej sie zaczyna każda dobra gra :D . Roverowi dalej życze powodzenia :thumbsup:. EDIT: A czego by nie zrobić tego we Flashu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigshark Opublikowano 24 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2005 Tymon, przecież Rower nawet nie wspomniał o tym że chce zrobic gre, Ja nie wieże że taka gra powstanie ale jak Rover chce coś takiego robić to niech prubuje, nikt mu prubować nie zabroni. Nikt mu nie zabroni robić tej gry bo gra taka nawet nie powstaje, Rower zrobił tylko Animacje :D To nie ma nic wspólnego z grą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 24 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2005 UPS :blink: Źle go zrozumiałem :P . No ale tak jest jak sie niedokładnie czyta :D. Ale dałem plame :mellow: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi