Kretek Opublikowano 3 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2007 Chodzi o to zeby zrobic jakis licznik many , dowolny , numeryczny chociazby bo graficznie to sobie sam z tym poradze , .. wystarczy zeby ktos podal mi skrypta jakies ze "gdy mana wynosi 0 nie mozna stworzyc obiektu (puscic czaru) .. Daloby to sie jakos skombinowac ? :D Z gory dzieki .. good night ;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pentalinio Opublikowano 4 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2007 W Create: mana=100; max_mana=100; kosz_czaru=5; klawisz_ataku=vk_space; alarm[0]=room_speed; W Alarm 0: if mana < max_mana mana+=1; alarm[0]=room_speed; W Step: if keyboard_check_pressed(klawisz_ataku) && mana >= koszt_czaru { instance_create(x,y,czar); mana-=koszt_czaru; } Powinno działać :P . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kretek Opublikowano 4 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2007 pozwolilem sobie sprobowac bawiac sie jednym z przykladow o energi ale robiac go pod mane , tam gdy pasek energi wynosil 0 wtedy postac zostala niszczona . a ja chcialbym tutajzeby postac nie byla niszczona tylko pasek sie zatrzymywal poprostu i nie moznabylo puszczac czarow itp . http://rapidshare.com/files/40916527/manaa.gmk.html pozatym jakis blad mi wyskakuje przy koncu .. moze mi ktos tojakos przerobic ? pls :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi