Jedi_Master2 Opublikowano 1 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2007 Mam problem ze zrobieniem jazdy samochodem. Wygląda on tak, że przykolizji z drzewem wpisuję speed= 0 jak uderzę w drzewo jest ok ale jak zacznę skęcać samochód przechodzi przez drzewo. Proszę o pomoc P.S próbowałem już z direction+= 0 lub direction-= 0 ale to nie pomagało! Od razu mówię, że zaznaczyłem solid w obiekcie, z którym jest kolizja. POMOŻE KTOŚ?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 1 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2007 Zrób samochodowi okrągłą maskę (tak aby samochód nie wystawał po za maskę). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jedi_Master2 Opublikowano 1 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2007 thx :) nic to nie dało! jest to samo (to ja może dam screena) dzieje się to tylko wtedy kiedy udeżam skręcając :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 1 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2007 A jak wygląda maska? jaka wielkość itd? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jedi_Master2 Opublikowano 1 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2007 wielkość 81x50 z masi usunąłem zderzak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 1 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2007 maska musi być okrągła i rozmiar 81 na 81. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jedi_Master2 Opublikowano 1 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2007 spróbuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cekol Opublikowano 1 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2007 Daj w Begin step kod: old_dir = direction a w kolizji z klockiem możesz użyć to: if speed > 0 or speed < 0 { speed *= -1 speed /= 2 } direction = old_dir var dir_from; dir_from = point_direction(other.x+16,other.y+16,x,y) x += lengthdir_x(2,dir_from) y += lengthdir_y(2,dir_from) albo poprostu to co masz, tylko dodać direction = old_dir Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 1 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2007 @Up: ale poco ma takie coś robić nie lepiej niech da sobie maske? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cekol Opublikowano 1 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2007 Maska (wdg mnie) jako okrągłe kółko do samochodu, które jest prostokątem 2 razy dłuższym niż szerszym, jest głupie. To mocno widać przy kolizjach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 1 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2007 ale mi chodzi zeby dal kulko a nie jakis prostokat a kulko ma miec taka wielkosc zeby moglo zaslonic auto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Marcelot Opublikowano 1 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2007 @Cekol Ale Maxpayn powiedział żeby zrobił 81x81 czyli kwadratowe @Maxpayn Cekol'owi chodziło o to że kółko będzie w prostokącie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jedi_Master2 Opublikowano 1 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2007 eee... ja już się gubię :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jedi_Master2 Opublikowano 1 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2007 jak by co to dalej nie działa :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi