Chudy22 Opublikowano 30 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2007 Mam pytanie dot. winAPI otóż: Uczę się podstawaze tego poradnika: http://winapi.org/index.php?option=com_con...8&Itemid=26 Tzn. do tej pory umiem wszystko robic ;) tylko czy jest w dev C++ taki jakby kreator menu co w visual C++ ?? Przypuszczam że nie ale może... Po odpowiedzi można zamknąc.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Will Opublikowano 30 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2007 Prawdopodobnie nie ma.. ucz się WinApi z WARP albo z Megatutoriala.. Dużo więcej szczegółów...i jaśniejsze tłumaczenia.. Sam tak robie :P EDIT: Widziałem twój poprzedni temat jeśli nie umiesz zrobić nawet pierwiastkowania w c++ nawet nie bierz się za API. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vardi Opublikowano 30 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2007 Żeby pisać aplikacje okienkowe nie musisz znać winapi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Will Opublikowano 30 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2007 Ale jakieś API chyba tak... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 30 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2007 Nie ucz się WinAPI, ucz się WxWidgets żebysmy mogli je z łatwością przenosić na linuksa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 30 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2007 To już GTK+ lepiej. Poza tym, są tzw. środowiska RAD (jak np. Turbo C++ Explorer - darmowe, znajdź sobie w internecie), w których programujesz od razu okienkowo. Są także programy do robienia okienek dedykowane pod konkretne API, np. QT Designer do QT, Glade dla GTK+. @Kryniak: Ty tak nie mów o tej przenośności na Linuksa, bo sam żeś napisał tak genialny kod swojej gry, że się go skompilować pod Linuksem nie da bez zmian :) . Zapamiętaj raz na zawsze, nigdy nie używaj system("cls"), bo to tylko na DOS działa ;p . Jak chcesz to na PM ci podam jak zrobić funkcję do czyszczenia ekranu ;o . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumex Opublikowano 30 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2007 Marmot mi też mógłbyś podać.;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chudy22 Opublikowano 30 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2007 WARP albo z Megatutoriala Dzieki za odpowiedzi, juz mam nawet prosty program hehe ;), ,moglbys podac link do nich bo szukalem i nie znalazlem...?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Will Opublikowano 30 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2007 http://www.gamedev.pl/tutorials.php i tu poszukaj windows API.. Bardzo rozbudowany i ciekawy poradnik. Możesz też pobrać cały tutorial opisujący c++..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chudy22 Opublikowano 30 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2007 "Plik jest uszkodzony i nie mógł byc naprawiony" :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Will Opublikowano 30 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2007 Mi wszystko działa 0o a to wyskakuje jak co próbujesz włączyć? Otwórz sobie to w przeglądarce a dopiero potem skopiuj.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chudy22 Opublikowano 30 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2007 Oki już działa musiałem zapisywac chyba z 10razy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi