Pasterz Opublikowano 29 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2007 Nawet fajna gra trochę denerwujące jest to iż jak zrobisz linię to trzeba skakać aby wejść. Pomysł na jednego gracza był już używany w wielu gierkach online. Poprawiłbym trochę grafikę. Moja ocena to 3/5. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 30 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2007 MOże jakiś pomysł jak to zrobić? Owszem, mam. :] Co do rysowania, można by zrobić za pomocą idów i eventa draw rysowanie linii pomiędzy nowszą a starszą kropką. A potem gra tworzyłaby niewidzialne kropki pomiędzy tymi kropkami (liniami). Jak to zrealizujesz - mniej-więcej tak: Tworzenie pierwszej kropki: if instance_number(kropka)=0 { th=instance_create(mouse_x,mouse_y,kropka); global.last_krop=th.id; lonczz=0; } else global.last_krop będzie jednym z value'i opowiedzialnych za rysowanie linii. A teraz kończymy skrypt: { th=instance_create(mouse_x,mouse_y,kropka); lonczz=global.last_krop; global.last_krop=th.id; } Dobrze, teraz draw kropki: if lonczz=0 { draw_sprite(sprite_index,0,x,y) } else { draw_sprite(sprite_index,0,x,y) draw_set_color(c_black) draw_line(x,y,lonczz.x,lonczz.y) } Teraz linia będzie rysowana! :) (prawdopodobnie Create kropki: alarm[11]=3 Alarm 11 będzie odpowiedzialny za tworzenie niewidzialnych kropek. Alarm 11: if lonczz<>0 { direc=point_direction(x,y,lonczz.x,lonczz.y) distan=distance_to_point(lonczz.x,lonczz.y) // Zakładając, że kropka ma wielkość 5*5 for(im=0; im<distan; im+=5) { th=instance_create(x+lengthdir_x(im,direc),y+lengthdir_y(im,direc),niewikropka) th.imho=self.id th.lonczz=0 } } Stwórz obiekt niewikropka, nadaj mu parenta kropki i odznacz mu visible, a prawdopodobnie zaznacz solid. Step objektu niewikropka: if instance_number(imho)=0 { instance_destroy() } Powinno działać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aaaaaa Opublikowano 30 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2007 Dobra sprawdze napewno twój sposób Jaklub i jak coś wyjdzie to dam do pełnej wersji Nawet fajna gra trochę denerwujące jest to iż jak zrobisz linię to trzeba skakać aby wejść Już napisałem że to będzie poprawione w pełnej wersji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubos Opublikowano 30 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2007 Spoko :P tylko za nic nie moge tego przejsc hehe :D Ale ogólnie gierka spoko 4/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aaaaaa Opublikowano 2 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2007 Jaklub co do twojego kodu to nie działa pisze że nie znaleziono zmiennej lonczz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 2 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2007 Jaklub co do twojego kodu to nie działa pisze że nie znaleziono zmiennej lonczz Spróbuj zaznaczyć Global Game Settings -> Errors -> Treat uninitialized variables as value 0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aaaaaa Opublikowano 11 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 Spróbuje narazie mam problemy z kompem Co do pełnej wersji to premiera na Połowe sierpnia POŁOWA SIERPNIA ŚCIĄGAJCIE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawlik9 Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Wspaniała gierka! Grafika 3/5 Dźwięk 2/5(Jedyny dźwięk to muzyka) Grywalność - 4/5(Jak nie znajdę wszystich specjalnych klocków i dotknę przejścia do następnego poziomu zaczyna się on od nowa, przy szybkim poruszaniu myszki robią się kwadraciki zamiast linii) Ogółem (3+2+4):3=9:3+1(demo)=4 Jak idą pracę nad pełną wersją? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
C3X Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Ciekawy pomysł na gre jednak mi do gustu nie przypadła...3/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolka Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 nawet fajne ale można tak cały czas mazać i skakać przydałoby się jakieś ograniczenie ;) 3/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Vayaa Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Gierka fajna 5/5 mi sie podoba :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masher Opublikowano 5 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2007 Bardzo ciekawy pomysl na gre. Ode mnie masz 5/5. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawlik9 Opublikowano 7 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2007 Tak właściwie to jest długo po połowie sierpnia. Zamierzasz w ogóle kończyć tą grę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aaaaaa Opublikowano 12 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2007 wiesz co narazie nie mam czasu bo robie inną gre na prośbe kolegi o naszej szkole :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi