Isidro Opublikowano 24 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2007 Witam wszystkich! Mam pewne pytanie, jak stworzyć bohatera sterowanego przez gracza. Bardzo mi na tym zależy, gdyż chciałbym zrobić grę pacmano podobną. Oprócz tego nie wiem jak powiększyć własną mapę. Bardzo proszę o szybką odpowiedź. Pozdrawiam Przypomniało mi się jeszcze Jak oglądałem przykład pacmana w Game Masterze od folderu Sprite odchodził pod folder pacmans. Jak zrobić taki pod folder (w exploratorze jest łatwiej :/) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murdalow Opublikowano 24 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2007 masz takiego coś w edycji sprita transform stretch... i szukaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyberdog Opublikowano 24 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2007 Ku... kurde, długi ten tytuł tematu. :P Powiedz jak dokładnie sterować graczem, bo pacmanopodobna gra może mieć różne sterowanie. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Isidro Opublikowano 24 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2007 Sterowanie na planszy pacmanowej (widok z góry) góra, lewo, prawo, dół Planszy takiej jak świat Mario (widok z boku) skok, lewo, prawo, dół + JAK POWIĘKSZYĆ MAPĘ O to dokładniej chodzi cyberdog Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 24 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2007 W step: if( keyboard_check( vk_left ) ) then hspeed = -3; if( keyboard_check( vk_right ) ) then hspeed = 3; if( keyboard_check( vk_up ) ) then vspeed = -3; if( keyboard_check( vk_down ) ) then vspeed = 3; Stwórz room i w zakładce settings ustawiasz wielkość. Pozdrawiam, Maxpayn :chris: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Isidro Opublikowano 24 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2007 W step: if( keyboard_check( vk_left ) ) then hspeed = -3; if( keyboard_check( vk_right ) ) then hspeed = 3; if( keyboard_check( vk_up ) ) then vspeed = -3; if( keyboard_check( vk_down ) ) then vspeed = 3; Stwórz room i w zakładce settings ustawiasz wielkość. Pozdrawiam, Maxpayn :chris: Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 24 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2007 Co do podfolderu to kliknij PPM i AddGroup. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi