zbysheck Opublikowano 21 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 Mam takie bardzo zapewne proste pytanie. Otóż... robię platformera i jak wiadomo w platformówkach postać chodzi w lewo i... tak, w prawo. No i mam sprite'y ruchu w prawo i czy muszę robić oddzielne sprite'y do ruchu w lewo, czy mogę je jakoś horyzontalnie obrócić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pentalinio Opublikowano 21 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 Dodajesz taki sam sprite. Potem Edit Sprite -> Transform -> Horizontal Mirror Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 21 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zmieniasz skalę, masz od tego 2 domyślnie deklaroawane zmienne: image_xscale i image_yscale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbysheck Opublikowano 21 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 dzieki bardzo ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fervi (Skovv) Opublikowano 21 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 Do tego moze wystarczyc nawet paint <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 21 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 Po co paint skoro ma się funkcje które robią to za ciebie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murdalow Opublikowano 21 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 tak jak Tymon Ci powiedział jedną musisz miec animacje i zastosować takie coś : w lewo: image_xscale=1 w prawo: image_xscale=-1 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 21 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 Tylko nie zapomnij ustawić origin na środek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi