Micanser Opublikowano 15 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2007 Hejka, mam problem, chciałem nagrać dźwięki z głośników (nie mam mikrofonu), więc ustawiłem w nagrywaniu stereo mix, a potem włączyłem rejestrator dźwięku windowsa, jednak jak bym nie pozmieniał ustawień, zawsze słychać głównie szum. Szukałem w googlach, ale nie znalazłem przyczyny (zawsze wszystko dotyczy mikrofonu) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 15 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2007 Przycisz najmocniej jak się da, najlepiej na 1% i wtedy nagrywaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 15 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2007 Nadal trochę szumi, ale bardzo cichutko, dzięki. Da się jeszcze coś zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 15 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2007 Spróbuj nagrać przez Audacity z zostawieniem fragmentu szumu. Potem zaznacz ten "czysty" szum, daj go jako wzór do filtra usuwania szumu i potem zaznacz całe nagranie i odszum. Nie jest to najlepsza metoda, ale zawsze coś (może ci lekko dźwięk obciąć). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi