miki_96 Opublikowano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 a więc tak bym chcial zrobic w grze 2D taka bron jak w half life 2 a chodzi mi o ta ktora jest taka pomaranczowa jak sie nadusi lewy przycisk myszy to przycionga jakos zecz a jak jeszcze raz sie nadusi to wystrzela ten obiekt prosze was o przyklad albo poprostu powiedziec co mam zrobic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 Zmienne się kłaniają. Możesz zrobić tak: Create: przyciaganie=true; Step: if (mouse_check_button_pressed(mb_left) || przyciaganie=false ) { //akcja przyciaganie (sproboj na collision_line) przyciaganie=false } else { //akcja strzalu przyciaganie=true } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki_96 Opublikowano 14 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 Moze zrob przyklad oki? bo nie kumam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwester Opublikowano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 Juz byś przykład chciał,naucz się... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 Trzeba by było nad tym trochę posiedzieć,ale zobacze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki_96 Opublikowano 14 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 prosze was gorąco o przykład ! a ci ktorzy mi zrobiom przyklad beda w credits ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murdalow Opublikowano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 ja bym Ci zrobił ale nie zależy mi żeby być w jakiś creditsach, najlepiej iść na łatwizne :lol: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki_96 Opublikowano 14 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 TO PROSZE ZROB MI :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 Ok,zrobiłem. Klikasz lewym na Pudło to je przyciąga,po przyciągnięciu klikasz prawym to wyrzuca. https://gmclan.org/up682_11_halflife.html Edit: 400 post! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki_96 Opublikowano 14 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 ale mi chodzi o taki przyklad ze zwidoku np gry BACK 2 zeby tak przyciongal wlasnie z tego widoku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murdalow Opublikowano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 ale mi chodzi o taki przyklad ze zwidoku np gry BACK 2 zeby tak przyciongal wlasnie z tego widoku. jest chyba dobrze tylko na swoich spritach sobie zrób :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi