artimal Opublikowano 8 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2007 robię platformówkę i .. jak zrobić że: leży gdzieś broń np.uzi i jak się z nią zdeze to ona się do mnie przyczepia wiem że trochę kiepsko tłumaczę ale tu macie zdjęcia: BROŃ-zdjęcie aha format 30x30 z góry dzięki ,pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwester Opublikowano 8 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2007 Ja bym zrobił tak troche po noobskiemu: Zrobił obiekt gdzie ta kulka ma uzi i może strzelać,i,gdy się zderzysz z uzim to zmienia się całkowicie na ten obiekt. ... Albo daj Create an Instance of an obiekt i dał to uzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 8 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2007 if ( distance_to_object( obj_uzi ) <= 10 ) { obj_uzi.x = x; obj_uzi.y = y; } =] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artimal Opublikowano 8 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2007 hmmm niee too raczeej niee chyba jest jakiś inny sposób? to nie do ciebie maxpayn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matyxex Opublikowano 8 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2007 Jestem noobem wiec nie wiem czy zadziala. Colission witch obj_paczka_uzi: instance_create(hero,hero,uzi); Step: with(uzi) { x=hero; y=hero; } EDIT: Szybki jestes Max. Jestem noobem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 8 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2007 @Up: Wiem =] Zarzucę jeszcze przykładem LINK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artimal Opublikowano 8 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2007 Dzięki działa :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: zamykam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi