domek593 Opublikowano 8 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2007 Chodzi mi o to zeby zrobic chodzenie i skakanie ludzika tak samo jak w icy towerze. I żeby sie oczywiscie dobrze nim sterowalo, bo jak probowałem zrobic to kiedy nim skakałem cieżko sie nim sterowalo w powietrzu... HELP! :mellow: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 8 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2007 Mam ci napisać całego Icy Towera? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwester Opublikowano 8 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2007 hmm...Na yoyogames był kiedyś przykład,poszukaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domek593 Opublikowano 8 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2007 Gdybys mogł to mozesz napisac mi sterowanie takie jak panuje w Icy Towerze i zeby byl koniec gry jak spadnie :) Proxx a gdzie sa te przyklady na yoyogames?? tam sa chyba tylko juz zrobone gry w exe. <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwester Opublikowano 8 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2007 Na Forum na głownej stronie w "search" (tylko to nie nazywało się icy tower,ale to było dokładnie to samo.). Więc może być trudno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domek593 Opublikowano 8 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2007 Troche tam tego jest.... wątie zebym znalazł, ale moze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swiatcienia Opublikowano 8 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2007 to morze poszukasz albo pożegnaj się z Icy Tower co nikt za ciebie nie zrobi całej gry! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domek593 Opublikowano 8 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2007 dzieki za słowa pocieszenie :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 8 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2007 Jak ci napisze całego Icy Towera to co z tego będę miał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 8 Czerwca 2007 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2007 Dozgonną wdzięczność i podziękowania w creditsach (małą czcionką). :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domek593 Opublikowano 8 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2007 Otrzymasz miano dobrego obywatela :] nie no żart. Nie musisz pisac a po za ty co ja bym mogl dla ciebie zrobi? Umiescic cie w Credits... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pentalinio Opublikowano 8 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2007 Ale to trzeba napisać konkretnie czego potrzebujesz. Nie wszyscy grali w tą grę. Mógłbyś podać do niej link, wtedy każdy by zrozumiał o co ci chodzi, bo ja nic nie rozumiem. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwester Opublikowano 8 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2007 @up. Dla tych co nie wiedzą co to za gra: Icy Tower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domek593 Opublikowano 8 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2007 http://www.instalki.pl/gry/download/zreczn...e/Icy_Tower.php prosze:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pentalinio Opublikowano 8 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2007 Jejku, jejku! Najprostrza gra <_< ... Sterowanie i grawitacja: W Step: //sterowanie if keyboard_check(vk_left) && place_free(x-(sz+4+0.1),y) { sz+=0.1; x-=(4+sz); sprite_index=spr_left; } else { if keyboard_check(vk_right) && place_free(x+(sz+4+0.1),y) { sz+=0.1; x+=(4+sz); sprite_index=spr_right; } else { sz=1; } } //grawitacja if place_free(x,y+1) { gravity=0.4; } else { gravity=0; } //skakanie if keyboard_check(vk_space) && ! place_free(x,y+1) vspeed = -5 + -sz / 3; W Create: sz=1; W Kolizji z platformą: move_contact_solid(direction,12); vspeed = 0; Jeśli nie zadziała, to zajrzyj do przykładu Tymona. On wszystko tam ma :) . @Edit: Skopiuj jeszcze raz do hero. Teraz działa, poprawiłem :) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domek593 Opublikowano 8 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2007 Coś on nie skacze :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi