Matthew Opublikowano 6 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2007 Moja siostra dostała MP3, ale gdy wzięła piosenki (w .mp3) z komputera na nią to piosenki słychać, ale słów nie słychać, a jak się je słyszy to są one "rozmyte" albo zniekształcone, jakby chór śpiewał (tak mi siostra mówi). To wina kodeków? Czy sposobu przerzucania piosenek na MP3? (metodą kopiuj-wklej) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 6 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2007 Może być metoda. U mnie są 2 tryby - pen drive i ten z WMA. Sprawdź. Może też jest to problem słuchawek. Podłącz do jakichś innych i sprawdź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 6 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2007 Jeśli dostałeś do MP3 płytkę to zainstaluj to co na niej masz.[może trzeba wrzucać specjalnym programem] Jeżeli to wina MP3 to jeśli znajdziesz to zmień sobie soft przez FirmwareUpgrade. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murdalow Opublikowano 6 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2007 chodzi Ci o odtwarzacz pewnie może wina portu wejścia na słuchawki jeśli nie jest odpowiednio wsadzone(czyli tak jak ma być) to może zniekształcać i dawać efekt takiego jakby rozmycia, ja takie coś keidys obczaiłem nie wiem jak u Ciebie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyberdog Opublikowano 6 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2007 Albo duch pradziadka uwziął się na MP3 :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 6 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2007 Ale wy durnoty gadacie :) . Zazwyczaj wystarczy zmienić ustawienia equalizera w odtwarzaczu, albo zmienić słuchawki, bo zazwyczaj te co dają standardową to są do niczego. Kupno nowych słuchawek (jakieś Panasonica za ok. 30zł) lub/i ustawienie equalizera powinno pomóc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spyro Opublikowano 6 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2007 Jak już to zawsze wina słuchawek. Sam wiem (a dużo wiem) z własnego doświadczenia (a dużo doświadczam) :P Te standardowe słuchawki najczęściej ogólnie ssią, szybko się niszczą, wyginają, przejścówka nie łączy lub wtyczka zakłóca fale dźwiękowe... Generalnie czasami wtyczka służy też w niektórych odtwarzaczach jako przedłużenie anteny, a ich niekompatybilność powoduje zakłócenie odbioru... (czy jakoś tak :P) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ajot Opublikowano 6 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2007 moje sluchawki jakie dodawali do mp3, mialy najlepszy bass jaki kiedykolwiek slyszalem w sluchawkach do mp4/ipoda. Zalezy jak trafisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwester Opublikowano 6 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2007 Jak ja kupiłem mp4 niedawno bo 2-3 tygodnie temu, to miałem problem z oglądaniem długich klipów,a na płytce która miałem w pudełku antyvir wykrył mi trojana. =] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moho Opublikowano 13 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2007 Wina Słuchawek, Equalizera w MP3, Jakość MP3 na PC, sprawdź częstotliwość i szybkość (Hz, Kbps) Zazwyczaj standardowo 44100 Hz, 128/256 Kbps, no i wiadomo Stereo... EDIT: Zmniejszona częstotliwość zazwyczaj mniejsza niż 44100 do ok. jeszcze słyszalnych 11025 Hz może dawać efekt słabo słyszanego dźwięku i chociażby samych wokali... Tak samo tyczy się szybkości, poniżej 128 Kbps... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spyro Opublikowano 13 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2007 mialy najlepszy bass jaki kiedykolwiek slyszalem ...I już nic więcej nigdy nie usłyszałeś xD Wina złego odbioru może też tkwić w samym gnieździe słuchawek - miałem kiedyś tani odtwarzacz mp4 (prosto z Shanghaiu :D) i przy standardowych, i nowiutkich słuchawkach zakłocenia były identyczne. Oddałem do serwisu i powiedzieli, że przeczyścili i odskandowali gnaizdko i wszystko było pięknie. I w istocie było :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi