Grela Opublikowano 6 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2007 1.Jak zrobić , żeby ludzik chodził po podłoce pochyłej, o różnych kształtach itp 2.Jak zrobić ruch auta(bo tego nie ma już na oficjalnej stronie)?? HElp me Z góry dziekuje Hmm.. nikt nie napisał jeszcze?? przepraszam że cały czas pytam CZEMU NIKT MI NIE POMOŻE A WIEM ŻE KTOŚ CZYTA TEN TEMAT(mr. woozie) : crying : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwester Opublikowano 6 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2007 Co do 1-szego to jest przykład Tymona nazywa się chyba ruch platformowy. Co do 2-iego to chodzi to użyj image_angle jeśli o to chodzi. @down. Nie musisz się wydzierać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grela Opublikowano 6 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2007 NIE ZROZUMIAŁEŚ JA NIE CHCE PRZYKŁADU TYMONA I CHCEM RUCH CO ZROBIĆ ŻEBY JECHAŁ No nie rozumiecie...No naprawde przeczytajcie se powyższy temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bixon Opublikowano 6 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2007 JA NIE CHCE PRZYKŁADU W przykładach to jest... Wystarczy wejsc i przeniesc wszystko do swojej gry.... No, ale nie to nie... I nie wydzieraj się na kogoś kto chce Ci pomóc... Poza tym temat był poruszany wiele razy.... Poszukaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jontor120 Opublikowano 6 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2007 Przykłady się przydają jak nieumiałem tyle co teraz to korzystałem z przykładów!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 6 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2007 No nie rozumiecie...No naprawde przeczytajcie se powyższy temat. Nie, to ty nie rozumiesz że nie potrafisz napisać o co ci chodzi. Czego żądasz skoro nie chcesz przykładu tymona? Chcesz abyśmy napisali ci wszystkie sktypty tutaj? A ruch samochodu powinien być w faq, albo w pierwszym lepszym przykładzie z samochodem. Po za tym Proxx dobrze ci napisał czego powineneś użyc, no chyba że nawet nie wiesz co to speed i direction <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grela Opublikowano 6 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2007 Och przecież w jednym temacie jest o ruchu w platformach, w przykładzie Bigsharka. Sorki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bixon Opublikowano 6 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2007 @up Pisze to, bo nie chce wyjsc na nOOba... Założe się, że nie wie co to speed i direction Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grela Opublikowano 6 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2007 Dodam tu mój problem: Robie gre z bieganiem, zrobiłem teren jako jeden sprite, dodałem tło podłoge, ale podłoga jest traktowana jako tło?? Pomóżcie mi(podłoga jest czarna, a tło jasnoniebieskie) P. s Teren jest duży Ps2:Te tło to nie backround tylko w jednym spricie.(O o widze że ogląda mój temat Dark Maximal, nie dawaj mi warna plis) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwester Opublikowano 6 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2007 Nie rozumiem o co Ci chodzi. Czemu tło nie jest traktowane jako background? Po za tym nie pisze się "podłoce". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grela Opublikowano 6 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2007 A w przykładzie tymona ludzik może chodzic po podłodze która ma wyboje?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 6 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2007 Jak byś sprawdził to byś wiedział że tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ajot Opublikowano 6 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2007 Za lenistwo powinno sie wstawiac warny :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 6 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2007 Po za tym nie pisze się "podłoce". WTF oO? Google mowi mi ze pisze się podłodze, a jedyny błąd jaki wypomniał bym naszemu noobkowi to te jego "chcem" -.- (chcę sie pisze...) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grela Opublikowano 12 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2007 Aha, rozumiem bo tworze gre w stylu Runmana(KTOŚ CHYBA SŁYSZAŁ O NIM) :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woock Opublikowano 12 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2007 KTOŚ CHYBA JESZCZE NIE SŁYSZAŁ JAK KRZYCZYSZ, SPRÓBUJ GŁOŚNIEJ :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grela Opublikowano 12 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2007 Mam problem, mam teren. Który ma z ok. 3500 pikseli wsadzilem go do Gm'a odpalam, ide, ide a za chwile cały czas jest platforma prosta, chociaz przeciez dalem podloge nierowną. A na dotatek chodze po niej dziwnie, co moglo sie stac??(dalem vievsy przeciez) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Takeshi Opublikowano 12 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2007 Daj "sprite" i "object", później na Mapkę wsadzaj :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grela Opublikowano 12 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2007 Ale dalem do roomu ide ide i proste a jak po niej chodze to inaczej i czemu jak wsadze sprite szerszy niz 4000 to błąd wyskakuje?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grela Opublikowano 13 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2007 O to w drugim pytaniu chodziło mi za pomocą jakich funkcji rozpedzic auto i żeby zatrzymywało sie powoli i jak ma skrecac(potrzebne mi skrypty i gdzie to dac)?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grela Opublikowano 16 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2007 No nie wiecie co to Runman...Artykuł jednej z jej części jest na STG i dzięki niemu tak daleko dotarłem no poszukam i dam link do gry... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dangon Opublikowano 16 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2007 Ja wysiadam... chlopie, wez sie naucz pisac po ludzku i zacznij uzywac znakow interpunkcyjnych tam gdzie sa one wymagane a nie tam gdzie ci sie podoba. W ogole to pewnie warna dostaniesz za "trój-posta" xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi