M@ti002 Opublikowano 3 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2007 witam. prosze pomozcie! robie platwormowke i chce zrobic aby hero skakal "normalnie" np. tak jak w "Szpenio Adventure". Robie wedlug kodow podanych na FAQ ale mi nie wychodzi. hero jak skoczy i nacisne strzalke w prawo czy lewo on "urywa nagle" skok i spada w prawo czy w lewo. jak to zrobic, aby hero skakal ksztaltem petelki a nie haku? z gory thx :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwester Opublikowano 3 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2007 nie kapuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 3 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2007 Nie używaj klocka "Move in a direction" (czerwone strzałki) przy chodzeniu. Używaj skryptów: w prawo if place_free(x+4,y) x+=4 w lewo if place_free(x-4,y) x-=4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ti002 Opublikowano 3 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2007 http://www.wrzuta.pl/obraz/5DRikVZKV1/ mam nadzieje ze ten obrazek troche pomoze w zrozumieniu mojego problemu PS to nie jest screen z gry!!! :P @Jaklub dzieki ci! jestes wielki! :D :P :thumbsup: zamykam temat wszystkim dzieki za checi :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi