Marek_PL Opublikowano 25 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 mam problem otóż zrobiłem naprawę i zrobiłem, ze jak wjade do niego to auto mi zabiera a ja sie pojawiam(ludzik)i pisze ze auto będzie za jakiś czas. pytanie jak zrobić, żeby "za jakiś czas" pojawiło mi sie takie auto jakim wjechałem??? Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidsu Opublikowano 26 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 Zapewne trzeba użyć alarmów. Niestety pewności nie mam bo post napisałeś rekordowo niezrozumiale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 26 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 Ależ niezrozumiale, ale chyba oto ci chodzi: Gdy wjedziesz do niego: instance_destroy(); instance_create(x,y,obj_ludzik); alarm[0] = 140; show_message('Auto będzie za jakiś czas'); W alarm 0: instance_create(x,y,obj_auto); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_PL Opublikowano 26 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 nie oto pisze ze zrobilem dotad ze ludzik sie pojawia a auto znika chodzi mi o to zeby pojawialo takie auto jakim wjechalem bo jak wjezdrzam np. lamborgini to za jakis czas pojawia mi sie maluch :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoRn Opublikowano 29 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 zrob ze w obiekcie samochodu: przy naciśnięciu enter: add event - keyboard ( z menu wybierasz enter) - instance create, w zakladce main 1 (wybierz obiekt ludzika) - destory to instance, w zakladce main 1 (wybierz obiekt samochodu) a na samej gorze tego eventu kliknij other. ok? edit: może być? :thumbsup: a jak chcesz żeby samochod sie pojawial to wez jeszcze: w lamborginio: add event-keyboard (z menu wybierasz enter)-destory to instance (u gory wybierasz obiekt lamborginio)-instance create (z menu wybierasz obiekt malucha). pasi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi