Smoli Opublikowano 14 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2007 Nie wiem jak zrobić fpp 3d. Ściągnołem pare pszykładów i popatrzyłem na różniaste tematy ale nie moge nic znaleść. Prosze o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 14 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2007 Na początek polecam zapoznanie się z zasadami rządzącymi trójwymiarową grafiką. Potem próbować klecić pierwsze pierdółki, żeby przejść do tworzenia pełnoprawnych Fpp'sów. Ew. FPS Creator, jak ci zależy zrobić na szybkiego. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki77 Opublikowano 14 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2007 Jak zrobic FPP? Naucz się C++. Opanuj silnik do gry. Zbierz dobry team ala Microsoft i do dzieła. Proste prawda xD Od razu mówię, ze w GM zrobisz jedynie coś ala Doom. Ew. FPS Creator, jak ci zależy zrobić na szybkiego. :P Kiedyś bawiłem się trochę tym programem. Według mnie jest średni :I Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
123el Opublikowano 14 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2007 Jest tutorial na gamemak...przepraszam na yoyogames.com... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LionX Dagger Opublikowano 14 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2007 zrobisz jedynie coś ala Doom. tu się z tobą nie mogę zgodzić chyba nie bywasz zbyt często na game maker community co prawda dooma 3 raczej nie zrobisz ale czy by nie dało się zrobić coś ala medal of honor to to jest już sprawa do przedyskutowania Edit : najważniejsze co trzeba się nauczyć w 3d to wykrywanie kolizji najczęściej stosuje się okrąg i to nie jako sprite tylko obliczeniowo Poza tym to chyba zły dział na tego rodzaje dyskusje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoRn Opublikowano 18 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2007 temat w zlym dziale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murdalow Opublikowano 18 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2007 najpierw sięgnij po słownik i sprawdź jak się pisze pszykład Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 18 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2007 Ściągnij sobie silnik Sauerbraten i wpisz polecenie: /thirperson 1 Będziesz miał FPP z strzelanki FPS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi