nowicjusz Opublikowano 3 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2004 Czesc mam do was kilka pytań: 1.Jak zrobić w CSS gradient? 2.Znacie jakieś darmowe dobre edytory CSS'a? 3.Gdzie moge znaleźć jakieś dobre kursy zawansowane tego jezyka?(dobrze jakby byly zagraniczne bo jak szukałem to z polskich nie zaduzo mozna sie dowiedziec). ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 4 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2004 Wg. mnie w CSS nie da się zrobić gradientu. Można zrobić jedynie taki myk, że robisz obrazek z gradientem. Ten obrazek ma 1 pixel szerokości :) . Później w CSS podajesz coś takiego: .gradient {background-image: url(plik.jpg); vertical-align: top;} Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 4 Grudnia 2004 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2004 1) Nie da się. 2) Tak. Byle jaki edytor tekstu. 3) To nie jest język tylko zestaw komend/atrybutów opisujących wygląd określonego elementu. Coś źle szukałeś, bo polski najbardziej znany kurs html ma w sobie spis stylów CSS. A jak to ci nie wystarczy, to przeczytaj manuala: http://w3.org/Style/CSS/ (tak, z tego się uczyłem). :) update: Żebyś się nie pomylił, podaję linka do manuala CSS 2.1 bo na 99% o ta wersje ci chodzi: http://www.w3.org/TR/CSS21/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowicjusz Opublikowano 4 Grudnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2004 Sorry za kłopot.Już wiem jak zrobić gradient .Da się to zrobić w CSS. Wystarczy się troche zagłębić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 4 Grudnia 2004 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2004 Jak się da, to pokaż. Tylko ostrzegam, że "Filter" nie jest stylem CSS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Choosen Opublikowano 4 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2004 nowicjusz Ty nie ucz ojca dzieci robic ;) Jak ranma mowi ze sie nie da... to sie nie da :D On wie wiecej o xhtml php i css niz ich tworcy razem wzieci :lol: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 4 Grudnia 2004 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2004 Ha ha ha, ale śmieszne. :] A ty jesteś ojcem chrzestnym OpenGL ;) Chciałbym tylko wiedzieć jak on to zrobił, bo jeśli takim sposobem: http://web.tampabay.rr.com/bmerkey/example...e-gradient.html to mówię, że to nie jest styl CSS tylko wymysł Microsoftu i kod działa tylko w IE. W Mozilli, Operze i Firefoxie tego nie zobaczysz. Zresztą i tak najważniejsze jest to, że w oficjalnym dokumencie opisującym CSS czegoś takiego nie ma, czyli nie jest to styl CSS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowicjusz Opublikowano 6 Grudnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2004 no wlasnie tym sposobem :| Edit Choosen : A nie mowilem ze ranma ma racje ? :] ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi