szymek11116 Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 Jak zrobic by np kilkneło się 1 a by się sterowało 1 graczem a jaki się kliknie 2 to by się sterowało drugim graczem?? A regulamin to się czytało? Zła nazwa tematu. Jeszcze raz i dostaniesz warna. Marmot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Will Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 Ale dokładnie o co chodzi? tzn chodzisz jednym ludzikiem wciskasz 1 i on znika i pojawia się 2 czy jak? Wybór w menu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymek11116 Opublikowano 7 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 Ale dokładnie o co chodzi? tzn chodzisz jednym ludzikiem wciskasz 1 i on znika i pojawia się 2 czy jak? Wybór w menu? Nie.On nie znika.Są w widoku dwa ludki.Kilknie się 1 to się steruje np niebielskim ludkiem a jak się wciśnie 2 to się steruje np czerwonym ludkiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 Objekt controller: -create global.gr=1 -step if (keyboard_check_pressed(vk_numpad1)){ global.gr=1 } else if (keyboard_check_pressed(vk_numpad2)){ global.gr=2 } I teraz przed każdą akcją gracza 1 dodawaj: if (global.gr==1){ A kończ } W przypadku gracza 2, kod początkowy będzie wyglądał tak: if (global.gr==2){ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymek11116 Opublikowano 7 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 Próbowałem ale coś nie działa :mellow: Może któś da jakiś przykład?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 No bo to się używa numerycznej... EDIT: Ups xD zapomniałem, że nazwa się nazywała keyboard_check_pressed() :P Spróbuj teraz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Will Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 Musze już lecieć (jutro 2 spr) ale znalazłem Ci pewien przykład wyboru obiektu przed grą. Możesz sobie to spróbować przerobić. https://gmclan.org/up2096_4_353bd02d1e.html (przykład nie jest mój) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymek11116 Opublikowano 7 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 No bo to się używa numerycznej... EDIT: Ups xD zapomniałem, że nazwa się nazywała keyboard_check_pressed() :P Spróbuj teraz No nie działa :crying: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 JAKTO? U mnie działa jak ta lala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymek11116 Opublikowano 7 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 Serio?To może zrobisz przykładzik z tym?Plis :P :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 Wrzuciłem podobny przykład ^^ Jak ci nie będzie pasował to dam tego standarda :P https://gmclan.org/up1633_11_select.html Instrukcja: Aby uakwtywnic pilke, nacisnij ją Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymek11116 Opublikowano 7 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 Dzikeki:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi