Jaklub Opublikowano 4 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2007 Mam problem. Chcę zrobić przyleganie do heksowych kratek (patrz: rysunek). Metoda: move_snap(16,16) if y=ileśtak x+=8 nie działa poprawnie. Czy ktoś zna rozwiązanie problemu? Jeśli był taki temat, to nie umiałem go wyszukać (sprecyzować w wyszukiwarce). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanjuso Opublikowano 4 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2007 move_snap(16,16) if y mod 32 = 16 x+=8 Powinno zadzialac Edit. po dokladniejszym przemysleniu trzeba by przewidziec wyjatki przy krawedziach, ale teraz chwilowo jestem zajety, dopisze pozniej o ile sam tego nie zrobisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murdalow Opublikowano 4 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2007 wal ten syf komu to potrzebne he he dziś niemka Katharina robiła mi loda... :) Zachowaj te przeżycia dla siebie, dobra? Warn. Maximal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 4 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2007 wal ten syf komu to potrzebne he he dziś niemka Katharina robiła mi loda... - Strategia turowa - Coś jak Puzzle Bobble Edit. po dokladniejszym przemysleniu trzeba by przewidziec wyjatki przy krawedziach, ale teraz chwilowo jestem zajety, dopisze pozniej o ile sam tego nie zrobisz. I właśnie przy tym mam problem. Może coś wykombinuję, ale nie wiem. Dzięki za próbę pomocy, ale ta metoda, którą mi dałeś, działa tak jak moja (choć w mojej jest więcej ifów). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanjuso Opublikowano 4 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2007 move_snap(16,16) if y mod 32 = 16 { if x<room_width-16 x+=8 else x-=8 } Kolejny edit. Poprawilem, chyba o cos takiego ci chodzilo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 4 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2007 Ok. Jest jeszcze trochę problemów, ale je poprawię już sam. Dzięki za kod. :) Zamykam temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi