Marek_PL Opublikowano 2 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2007 Mam problem... Zrobilem menu i gdy naciskam esc w grze (nie w menu) to idzie mi do tego co chce, ale gdy robie to w menu to uruchamia mi gre o nowa... HELP!! tu macie download ale nie przyklad tylko exe :( TUTAJ Kliknij :hmmm: :mellow: niejasno?? otuz w menu mam przycisk "continue" i gy go klikam to mam byc przeniesiony spowrotem do gry do runy w ktorej bylem przed nacisnieciem esc... a tak gdy jestem np. w 4 rundzie, to gdy tak robie, przenosi mnie do 1 rundy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murdalow Opublikowano 2 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2007 daj samo menu w gm6 to się coś poradzi najlepiej zrobić save a potem load i wszystko bedzie grać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 2 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2007 Najprostsze rozwiązanie to przy przechodzeniu do menu to: save_game('temp.temp'); A przy wciknięciu kontynułowania to load_game. Pozdrawiam, Iv!n. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_PL Opublikowano 2 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2007 daj samo menu w gm6 to się coś poradzi najlepiej zrobić save a potem load i wszystko bedzie grać... noto masz... Download Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyberdog Opublikowano 2 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2007 Iv!n Ci dobrze odpowiedział! Wykorzystaj jego sposób! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_PL Opublikowano 2 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2007 Iv!n Ci dobrze odpowiedział! Wykorzystaj jego sposób! :) nie siedze w tym dlugo... cos jajaa robi bo mi wyskakuje ___________________________________________ ERROR in action number 1 of Key Release Event for <Enter> Key for object o_menuitem: Error in code at line 1: game_load(temp); at position 11: Unknown variable temp i na tym stoje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pentalinio Opublikowano 2 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2007 game_load(temp); ? To powinno wyglądać tak: game_load('temp'); Poza tym, należy raczej podać rozszerzenie(*.GMS). Też miałem kiedyś ten problem. Kiedy nie stawiasz nazwy pliku pomiędzy ' to game maker myśli, że chodzi ci o zmienną. P.S. game_load('autosave.gms'); Down: Racja :) , ale ja już się przyzwyczaiłem do podawania rozszerzenia :P . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 2 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2007 Rozszerzenie nie ma znaczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murdalow Opublikowano 2 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2007 musze Ci powiedźieć że masz bardzo ładne menu na mnioe zrobiło wrażenie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_PL Opublikowano 2 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2007 Problemów ciąg dalszy... teraz z kolei gra zacina sie gdy klikne continue powraca do gry i sie zacina... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_PL Opublikowano 2 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2007 A nie macie jakiegos exampla gdzie mozna zobaczyc jak zrobic takie menu które zatrzymuje gre lecz nie przenosi do innego rooma?? znaczy nie musi byc example moze byc script albo co... z gory thx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_PL Opublikowano 3 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2007 obra wszystko ma swoj koniec... problemy tez nie robilem menu osobnym roomie tylko w submenu pokazujacy sie w grze... z gory dziex Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_PL Opublikowano 4 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2007 https://forum.gmclan.org/index.php?showtopi...amp;#entry72535 nowa wersja PS troche zdublepostowalem :P to sie wiecej nie powtorzy... ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi